Λιβύη: Ο Τούρκος ΥΠΑΜ προειδοποιεί τον Χαφτάρ- «Θα σας θεωρήσουμε νόμιμο στόχο»


Δεκέμβριος 27, 2020. 17:37

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποίησε, την Κυριακή, τον διοικητή των ανατολικών λιβυκών δυνάμεων, Χαλίφα Χαφτάρ, και τους υποστηρικτές του, για τις συνέπειες οποιασδήποτε απόπειρας στόχευσης των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, μετά το κάλεσμα του Χαφτάρ στις δυνάμεις του να «σηκώσουν ξανά τα όπλα για να εκδιώξουν τον Τούρκο κατακτητή».

Ο Χαφτάρ είπε σε ομιλία στις δυνάμεις του με αφορμή την 69η επέτειο της ανεξαρτησίας της Λιβύης:

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να σηκώσουμε ξανά το έμβλημα της απελευθέρωσης και να υψώσουμε τα τουφέκια, τα κανόνια και τα όπλα μας σε αυτόν τον αλαζονικό επιτιθέμενο που αγνοεί την ιστορία του αγώνα μας ... Ετοιμαστείτε, ηρωικοί αξιωματικοί και στρατιώτες, αφού η Τουρκία απορρίπτει τη λογική της ειρήνης και να επιλέγει τη γλώσσα του πολέμου, ετοιμαστείτε να εκδιώξουμε τον κατακτητή».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε σε ομιλία του στις τουρκικές δυνάμεις κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη:

 «Ενημερώστε τον εγκληματία Χαφτάρ και τους υποστηρικτές του ότι θα τους θεωρήσουμε νόμιμο στόχο σε όλα τα μέρη μετά από κάθε προσπάθεια επίθεσης εναντίον των δυνάμεών μας», θεωρώντας ότι «το κύριο πρόβλημα στη Λιβύη είναι το πραξικόπημα, ο Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του. Η κυβέρνηση Αλ Βέφακ (της Τρίπολης)  είναι νόμιμη στη χώρα και αναγνωρίζεται διεθνώς».

Ο Άκαρ πρόσθεσε ότι το Χαφτάρ «είναι ένα πιόνι στο χέρι των εξωτερικών δυνάμεων και έχει εξαπολύσει απειλές κατά των τουρκικών στοιχείων στη Λιβύη», προσθέτοντας ότι «οι τουρκικές δυνάμεις ήρθαν στην περιοχή στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών και μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της Λιβύης», σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι «ο Χαφτάρ και εκείνοι που βρίσκονται πίσω του εργάζονται μάταια, ώστε ο κόσμος να ξεχάσει ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια των θυμάτων που υπέστησαν εξόντωση στα χέρια του πραξικοπηματία Χαφτάρ», εκφράζοντας τη λύπη του για αυτό που περιέγραψε ως «σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τις σφαγές του πραξικοπηματία Χαφτάρ».

Arabic.Cnn.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr