Σκόπια: «Ποιοι γιορτάζουν σήμερα τη Γέννηση του Χριστού- Χριστούγεννα»


Δεκέμβριος 25, 2020. 19:30

Σκόπια.

 "Οι Καθολικοί και ορισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο, γιορτάζουν σήμερα τη Γέννηση του Χριστού - Χριστούγεννα", σημειώνει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Παραδοσιακά, στη χώρα, η κεντρική γιορτή με την ευκαιρία των εορτών πραγματοποιήθηκε σε Καθολική Εκκλησία στα Σκόπια, όπου χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Στη λειτουργία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι και η σύζυγός του Ελισάμπατα Γκοργκιέφσκα,  ο διευθυντής της Επιτροπής Σχέσεων με  τις Θρησκευτικές Κοινότητες και Ομάδες, Νταριάν Σοτιρόφσκι, καθώς και μικρότερος αριθμός πιστών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προστασίας κατά του covid-19.

Μέσα στον καθεδρικό ναό υπήρχε ένας αριθμός κληρικών και πιστών, και έξω στο προαύλιο τοποθετήθηκε μια οθόνη για τους πιστούς που δεν μπορούσαν να μπουν για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. 

Ήταν υποχρεωτική η τοποθέτηση μάσκας για τον έλεγχο του εισπνεόμενου αέρα και η διατήρηση των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των παρόντων.

Οι Ελληνικές, Βουλγαρικές, Ρουμανικές, Ουκρανικές και Γεωργιανές Ορθόδοξες Εκκλησίες, που έχουν υιοθετήσει το Γρηγοριανό ημερολόγιο, γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα.

Ο υπόλοιπος Ορθόδοξος Κόσμος, που ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ρωσίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, το Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ και μερικοί από τους μοναχούς του Αγίου Όρους, θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr