Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

«Η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν αεροπορικές ασκήσεις στην Κρήτη» τουρκικές πηγές

Η αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη (από τούρκικο δημοσίευμα)


Ιανουάριος 5, 2021. 09:00

«Ελληνικές πηγές ανέφεραν ότι η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία σχεδιάζουν από κοινού εκπαίδευση και ασκήσεις στην Κρήτη», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνεται,  μαχητικά αεροσκάφη F-15 που ανήκουν στη Σαουδική Αραβική Πολεμική Αεροπορία θα φθάσουν στη βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Σούδας, στο νησί της Κρήτης.

Μάλιστα, οι ελληνικές πηγές παρομοιάζουν την Κρήτη με αεροπλανοφόρο. Υπάρχει, επίσης, το αμερικανικό ναυτικό σε αυτό το νησί. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν στη Ναυτική Βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης.Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διαθέσουν κονδύλια για την επέκταση και την ανάπτυξη της στρατιωτικής τους βάσης σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών των βάσεων βρίσκεται η Ναυτική Βάση της Σούδας στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

Πρόσφατα, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα, μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκαν στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχαν αναπτυχθεί στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Σούδας σε αυτό το νησί. Και αυτά τα αεροπλάνα ήρθαν επίσης στην περιοχή για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς σκοπούς.

Yunanistan merkezli kaynaklar, Yunanistan ve Suudi Arabistan'ın Girit'te ortak eğitim ve tatbikat planlaması yaptığını iddia etti. Suudi Arabistan Hava Kuvvetlerine ait F-15 savaş uçaklarının Girit Adası'nda bulunan Souda Hava Kuvvetleri Üssü'ne gelebileceği belirtiliyor.
Εικόνα

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr