Και οι Ολλανδοί έκαναν πρόταση στην Ελλάδα για φρεγάτες, λένε οι Τούρκοι


Ιανουάριος 7, 2021. 20:43

Η Ελλάδα αύξησε τον αμυντικό προϋπολογισμό της το 2021 κατά 57% σε σύγκριση με το 2019, στα 5,54 δισ. Ευρώ, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ένα σημαντικό μέρος των δαπανών τους θα είναι η αγορά νέων οπλικών συστημάτων και πολεμικών αεροσκαφών.

Σε αυτές τις δαπάνες περιλαμβάνεται η αγορά 4 φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό. Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο έργου για τον εκσυγχρονισμό 4 φρεγατών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, μεταξύ των προσφορών που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, ξεχώρισαν οι γαλλικές και αμερικανικές εταιρείες.

Ωστόσο σε αυτές τις προσφορές προστέθηκαν φρεγάτες κατηγορίας Sigma από το Ναυπηγείο των Κάτω Χωρών.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η ολλανδική πρόταση προβλέπει ότι οι φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με το σύστημα επικοινωνίας TACTICOS που παράγεται από τον όμιλο French Thales.

Η τελευταία πρόταση της Γαλλίας περιλαμβάνει 2 φρεγάτες από την κατηγορία FREMM και 2 από την κατηγορία Belharra.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Meta Defense, σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αγοράσει ή θα εκμισθώσει επίσης αντιτορπιλικά κατηγορίας Arleigh Burke από τις ΗΠΑ. Διαφορετικά, ισχυρίστηκε ότι σκόπευε να αγοράσει μεταχειρισμένα καταδρομικά Ticonderoga.

Υπήρξαν αναφορές στον τύπο ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αγοράσει 36 τορπίλες από τη Γερμανία.

Η Ελλάδα ήθελε επίσης να αγοράσει 4 ελικόπτερα Seahawk που χρησιμοποιούνται εναντίον υποβρυχίων από τις ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε αυτό το αίτημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα ελικόπτερα έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν στην Ελλάδα έως το 2025.

Savunma Sanayi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr