Ο αρχιτέκτονας της Συνθήκης των Πρεσπών- Η Βουλγαρία ακολουθεί πολιτικές εκτός της ΕΕ


Ιανουάριος 11, 2021. 21:22. Ελλάδα.

Σόφια.

Η Αθήνα έχει ήδη προειδοποιήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι η Βουλγαρία ακολουθεί πολιτικές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού κατά την ευρωπαϊκή προεδρία της Βουλγαρίας, η κυβέρνηση τοποθέτησε ένα άγαλμα λιονταριού στο χώρα μπροστά από το Μέγαρο Εθνικού Πολιτισμού της Σόφιας, με ένα χάρτη της Βουλγαρίας του Αγίου Στεφάνου στην ασπίδα του, γράφει το βουλγαρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fokus.

 

Αυτό ανέφερε ο Έλληνας πρώην υπουργός Εξωτερικών και αρχιτέκτονας της Συνθήκης των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, με την οποία συνθήκη η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας άλλαξε το όνομά της και παραιτήθηκε από το αρχαίο παρελθόν της, σχολιάζοντας το βουλγαρικό βέτο στις διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην πύλη Euractiv.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της κυβέρνησης της Βουλγαρίας καθορίζεται από το ακροδεξιό κόμμα VMRO του αναπληρωτή πρωθυπουργού Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

«Η Βουλγαρία δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι στη Βόρεια Μακεδονία γεννήθηκε ένα νέο έθνος με τη δική του γλώσσα.

«Αντί να σέβεται και να συμβάλλει στην ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών της περιοχής, η Βουλγαρία αποσταθεροποιεί την κατάσταση και εμφανίζεται ως Ηρακλής, αλλά είναι χωρίς μυς», δήλωσε ο Κοτζιάς.

Fokus

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr