Ο Μπάιντεν αποφάσισε να αναθεωρήσει τη συμφωνία πώλησης των F-35 στα Εμιράτα


Ιανουάριος 28, 2021. 21:39. Ελλάδα.

Η απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόζεφ Μπάιντεν, να επανεξετάσει τη συμφωνία για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν «αναμενόμενη». 

Αυτό ανακοινώθηκε στο Twitter από τον πρεσβευτή των Εμιράτων στην Ουάσινγκτον,  Γιουσέφ αλ Οτάιμπα, σύμφωνα με τον οποίο η προσωρινή αναστολή είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας που συμβαίνει όταν πραγματοποιείται αλλαγή διοίκησης στις ΗΠΑ.

 «Όπως και σε προηγούμενες αλλαγές, τα Εμιράτα έχουν προβλέψει μια ανασκόπηση των τρεχουσών πολιτικών από τη νέα διοίκηση. Συγκεκριμένα, το πακέτο F-35 αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο από την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού σε έναν εταίρο», πρόσθεσε ο διπλωμάτης. 

Ο Αλ Οτάιμπα χαιρέτισε «τις κοινές προσπάθειες για την κλιμάκωση των εντάσεων και για έναν ανανεωμένο περιφερειακό διάλογο».

 Η πώληση των F-35 θα επιτρέψει στα Εμιράτα να διατηρήσουν μια ισχυρή αποτροπή έναντι της επιθετικότητας.

 Παράλληλα με τον νέο διάλογο και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, θα βοηθήσει να καθησυχάσει τους περιφερειακούς εταίρους», πρόσθεσε ο πρέσβης. 

Η πώληση «επιτρέπει επίσης στα Εμιράτα να αναλάβουν μεγαλύτερο μέρος της περιφερειακής επιβάρυνσης για τη συλλογική ασφάλεια, απελευθερώνοντας πόρους των ΗΠΑ για άλλες παγκόσμιες προκλήσεις, οι οποίες αποτελούν εδώ και καιρό μια διμερής προτεραιότητα των ΗΠΑ», συνεχίζει στο tweet. 

«Τα ΗΑΕ πολεμούσαν πάντα μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσα από εκατοντάδες κοινές αποστολές και συμμετοχές σε έξι επιχειρήσεις Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μάθαμε ότι το κλειδί για τον στρατιωτικό συντονισμό είναι η διαλειτουργικότητα. Με τον ίδιο εξοπλισμό και εκπαίδευση».

 

Agenzia Nova

-

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr