Οι Αμερικανοί σκότωσαν τον διοικητή του ISIS στο Ιράκ


Ο Αμπού Γιασέρ (δεξιά) με μέλη του ISIS

 

Ιανουάριος 29, 2021. 20:35. Ελλάδα.

 

Η έδρα της  Αμερικανικής Αποστολής των ΗΠΑ στο Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή) ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σκότωσε τον διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στο Ιράκ πριν από δύο ημέρες σε αεροπορική επίθεση κοντά στην πόλη Κιρκούκ.

 Σε ένα tweet στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, ο εκπρόσωπος της Task Force, συνταγματάρχης Γουέιν Μόρτο, ανέφερε ότι ο τρομοκράτης, γνωστός με το ψευδώνυμό του Αμπού Γιασέρ, ήταν υπό παρακολούθηση από τον αμερικανικό στρατό και τον ιρακινό στρατό και ότι μαζί με αυτόν, δέκα ακόμη τρομοκράτες σκοτώθηκαν.


«Η δολοφονία του Αμπού Γιασέρ είναι ένα άλλο πλήγμα στην προσπάθεια του ISIS να σηκώσει το κεφάλι του στο Ιράκ. Ο συνασπισμός θα συνεχίσει να βλάπτει βασικούς ηγέτες και να διαλύει τρομοκρατικές οργανώσεις – Τρομοκράτες δεν θα σας επιτραπεί ποτέ να ζήσετε ειρηνικά, θα σας διώξουμε μέχρι την άκρη της γης », έγραψε ο συνταγματάρχης Μόρτο.

Χθες, ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εξαλείψει ένα ανώτερο μέλος του ISIS, με τη βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών συνασπισμού, αλλά δεν ανέφερε το όνομά του.

Σήμερα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουσταφά Καντίμι επιβεβαίωσε ότι ο δολοφόνος ήταν πράγματι ο «κυβερνήτης» του Ιράκ για λογαριασμό του ISIS.

Το  Ισλαμικό κράτος – ISIS, έχει αρχίσει να αυξάνει τις δραστηριότητές του τους τελευταίους δύο μήνες στο Ιράκ και τη Συρία. Στις αρχές Ιανουαρίου, η οργάνωση πραγματοποίησε βομβαρδισμό αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα, Βαγδάτη, σκοτώνοντας 36 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

Israel Hayom

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr