Αλβανία: Ρώσος διπλωμάτης κηρύχθηκε «non grata», λόγω παραβίασης μέτρων κορωνοϊού


Ιανουάριος 22, 2021. 21:20. Ελλάδα.


Τίρανα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αντέδρασε μετά την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να κηρύξει τον Ρώσο διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ «ανεπιθύμητο» στην Αλβανία για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην Αλβανία για την απέλαση του διπλωμάτη.

«Πρόκειται για μια σαφή πρόκληση που αποσκοπεί στην επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-Αλβανίας και, φυσικά, αυτό το εχθρικό βήμα δεν θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Γκρούσκο.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τον χαρακτηρισμό «Persona non grata» του Ρώσου διπλωμάτη Αλεξέι Κριβόσεφ, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος παραβίασε συνεχώς όλα τα μέτρα κατά του COVID-19.

 Η επίσημη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι υπήρξαν συνεχείς παραβιάσεις και καταγγελίες εναντίον του Κριβόσεφ και παρά τις προειδοποιήσεις που έγιναν, ο διπλωμάτης δεν συμμορφωνότανε, και συνέχισε την αμελή συμπεριφορά του. 

Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με το υπουργείο, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020, τον πρώτο μήνα της πανδημίας, και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις που είχε λάβει.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της Αλβανίας πρόσταξε τον Κριβόσεφ να φύγει από την Αλβανία εντός 72 ωρών, ζητώντας την κατανόηση της ρωσικής πλευράς σχετικά με αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Κριβόσεφ έχει παραβεί την απαγόρευση κυκλοφορίας αρκετές φορές. Είχε συγκρούσεις με την αστυνομία όπου είπε ότι έχει το καθεστώς διπλωμάτη και δεν μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr