Η Αίγυπτος ξανανοίγει την πρεσβεία της στην Τρίπολη μετά από 7 χρόνια


«
Αυτή η επίσκεψη, θα καταγραφεί ως η δεύτερη επίσκεψη από το 2014, μετά την επίσκεψη στην Τρίπολη από την Αίγυπτο στις 27 Δεκεμβρίου 2020»

Φεβρουάριος 15, 2021. 18:16. Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης  Μοχάμεντ αλ Καμπλάουι ανακοίνωσε ότι μια διπλωματική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από την Αίγυπτο  θα επισκεφθεί την Τρίπολη για να ανοίξει ξανά την πρεσβεία της, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αντιπροσωπεία διπλωματών και προσωπικού ασφαλείας από την Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τρίπολη για λίγες ημέρες.

Όπως ενημέρωσε ο Καμπλάουι η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα φτάσει στην Τρίπολη σε λίγες ώρες, προκειμένου να ανοίξει, εκ νέου την πρεσβεία της Αιγύπτου στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται είναι η δεύτερη επίσκεψη Αιγύπτιων αξιωματούχων στην Τρίπολη μετά από αυτήν της 27ης Δεκεμβρίου 2020, από το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2014, η Αίγυπτος αποφάσισε να ανακαλέσει όλους τους διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη, από τη Λιβύη, μετά την απαγωγή ορισμένων αξιωματούχων σε πολιτιστικό κέντρο στην Τρίπολη τον Ιανουάριο του 2014.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr