Κακαβιά: Η Επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ εξήρε την Αλβανία για τα επιτεύγματά της


Φεβρουάριος 20, 2021. 20:00. Ελλάδα.

Την επίτροπο για τα εσωτερικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ίλβα Γιόχανσον και τον υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι καλωσόρισαν τα κοινά στρατεύματα του FRONTEX και της Συνοριακής Αστυνομίας που λειτουργούν στην Κακαβιά.

Οι δύο αξιωματούχοι πραγματοποίησαν την επίσκεψη  για να ενημερωθούν από τους ανώτερους επικεφαλής της Κρατικής Αστυνομίας και του FRONTEX για την κατάσταση στην περιοχή.

Στη συνέχεια μετέβησαν, όπως σημειώνεται,  το Κέντρο Υποδοχής Παράτυπων Μεταναστών για να δουν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

Στο τέλος της επίσκεψης, η Σουηδή πολιτικός και ο Τσούτσι πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η επίτροπος Γιόχανσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πρόοδο που επιτεύχθηκε στη χώρα στον αγώνα κατά της εμπορίας ανθρώπων, όπλων ή ναρκωτικών. Είπε ότι η χώρα μας πληροί τις προϋποθέσεις για την Πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλβανία για τα επιτεύγματά της καθώς τώρα πληροί τις προϋποθέσεις για την έναρξη της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης στην ΕΕ. Χαίρομαι που είμαι στα σύνορα. Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τη σχέση FRONTEX, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Άκουσα πώς όχι μόνο συνεργάζονται αλλά και συνεργάζονται για τη διαχείριση της μετανάστευσης και προσπαθούν να σταματήσουν την εμπορία ανθρώπων, αλλά και όπλων και ναρκωτικών που όπως γνωρίζουμε ότι η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι ένα διεθνές φαινόμενο και πρέπει να συνεργαστούμε. Έχει σημειωθεί πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η Γιόχανσον.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η μετανάστευση έχει μειωθεί με την πάροδο των ετών.

Top Channel, Sot,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr