Ανησυχία ΟΑΣΕ για απαγόρευση εισόδου Σέρβων δημοσιογράφων στο Κοσσυφοπέδιο


Φεβρουάριος 19, 2021. 22:07. Ελλάδα.

Η αποστολή του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε σήμερα  την ανησυχία της,  για την απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων από τη Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο τις τελευταίες ημέρες, όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα «Politika».

 

«Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δημιουργούν δυσκολίες στους δημοσιογράφους, αλλά στέλνουν επίσης ένα αρνητικό μήνυμα για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης στο Κοσσυφοπέδιο», σημειώνεται στον επίσημο λογαριασμό Twitter της αποστολής.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να ταξιδεύουν ελεύθερα και να αναφέρουν αντικειμενικά τα γεγονότα.

Τις τελευταίες ημέρες, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους από τη Σερβία να εισέλθουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Ομάδα  της Σερβικής Ραδιοτηλεόρασης - RTS επέστρεψε από τη διέλευση Γιάρινε αφού περίμενε την άδεια από την Πρίστινα για τέσσερις ημέρες, και δεν δόθηκε άδεια εισόδου  προηγουμένως στις  δημοσιογραφικές ομάδες του «RTV Kraljevo» και του «TV Pink».

Politika

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr