Ο Στρατός του Χαφτάρ χρησιμοποιεί στόχο με την εικόνα του Ερντογάν


Φεβρουάριος 3, 2021. 22:40. Ελλάδα.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χατάρ διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι εικόνες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της εθνικής σημαίας της Τουρκίας. Αυτό δημοσιεύθηκε σήμερα, στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak.



Αφού σημάδεψαν και πυροβόλησαν στόχους με την εικόνα του Ερντογάν και του συμβόλου του τουρκικού κράτους, οι στρατιώτες του Χαφτάρ, όπως δημοσίευσαν στον Ιστό, άρχισαν να ποδοπατούν τους στόχους αυτούς και να τους διαλύουν στο έδαφος, όπως σημειώνεται.


Προφανώς, πρόκειται για προπαγάνδα παρά για μια στρατιωτική άσκηση, όπως παρουσιάστηκε από την τουρκική εφημερίδα. 

Η πρόκληση των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ προς τον Ανώτατο Αρχηγό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μέρος της πρόσφατης ανταλλαγής δηλώσεων μεταξύ της διοίκησης του LNA και της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας.




Ο στρατάρχης Χαφτάρ απείλησε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον  των τουρκικών στρατευμάτων στις 24 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, εάν η Άγκυρα δεν σταμάτησε να παρεμβαίνει στο καταστροφικό πόλεμο της Βόρειας Αφρικής. Τα σχόλια του Χαφτάρ ήρθαν σε απάντηση στην απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να παρατείνει κατά 18 μήνες το νόμο που επιτρέπει στα τουρκικά στρατεύματα να εισέλθουν στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα υποστηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη.

Μιλώντας τρεις ημέρες μετά τη δήλωση του Χαφτάρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο τουρκικό σώμα στην Τρίπολη στις 27 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ είπε:

«Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο κακοποιός Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του πρέπει να το γνωρίζουν σε περίπτωση απόπειρας επίθεσης σε Τούρκους στρατιώτες, οι δολοφονικές δυνάμεις του Haftar θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι παντού. Πρέπει να το κολλήσουν στο κεφάλι τους. Εάν κάνουν κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει πουθενά».

--


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr