«Η Τουρκία είναι βασικός υποκινητής πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας»


Μάρτιος 21, 2021. 21:09. Ελλάδα.


Βασικός υποκινητής στην αρχή της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αποδείχθηκε η Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της έκδοσης "InfoBRICS", είναι η τουρκική πλευρά που βρίσκεται πίσω από την επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς και στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, παρακινώντας το Κίεβο να λάβει αποφασιστική δράση και ακόμη και να χρησιμοποιήσει τα όπλα του για αυτήν.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ενδέχεται να προμηθεύσει 30 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 στην Ουκρανία, και παρόλο που οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν, μάλλον αόριστα, από εκπροσώπους του τουρκικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, αποδείχθηκε ότι τα τουρκικά drone όντως μεταφέρθηκαν μαζικά με στρατιωτικό φορτίο στην Ουκρανία.

 Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 5 πτήσεις προς την ουκρανική πρωτεύουσα, παραδίδοντας στρατιωτικό φορτίο.

Επιπλέον, οι δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για την «επιστροφή» της Κριμαίας δημιουργούν σαφώς πρόσθετη ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως αποδεικνύεται από την απόσυρση όπλων από το Κίεβο στα σύνορα της χερσονήσου, και, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως , αυτό περιλαμβάνει τακτικά όπλα.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr