Λιβύη: Διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση


«Από τη σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Σύρτη, 8 Μαρτίου 2021»

 

Μάρτιος 8, 2021. 18:51. Ελλάδα.


Σύρτη.

 

 Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνόδου, αρκετοί βουλευτές – από τους 132 που ήταν παρόντες- διατύπωσαν παρατηρήσεις σχετικά με το σχηματισμό της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επιβαρύνει το κράτος με εκτεταμένες δαπάνες, εν μέσω ισχυρισμών δωροδοκιών στο Φόρουμ Διαλόγου και αμφιλεγόμενων προσώπων που έχουν προταθεί να αναλάβουν υπουργικές θέσεις, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα.

 Ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου,  Φαουζί αλ Νουβάιρι, ανακοίνωσε πριν από λίγο την αναστολή και επανέναρξη της Συνόδου της Βουλής των Αντιπροσώπων αύριο, Τρίτη,  καθώς και την πρόσκληση του ορισθέντος πρωθυπουργού,  Αμπντουλαχαμίντ  Νταμπάιμπα, να παρευρεθεί στις δέκα αύριο το πρωί.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,  Ακίλα Σάλεχ, εγκατέλειψε τη Σύνοδο του Κοινοβουλίου που ήταν προγραμματισμένη στην παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πριν αποχωρήσει από τη Σύνοδο ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου πρότεινε να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα της Γενεύης στη συνταγματική δήλωση παραπέμποντας την στην νομοθετική επιτροπή για να παρουσιάσει τη διατύπωση. Κάλεσε, επίσης τον πρωθυπουργό να «παρουσιάσει τις παρατηρήσεις των βουλευτών σχετικά με την κυβέρνηση του για την οποία ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης».

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr