Παρά την άρνηση της Ρωσίας για μεταφορά τεχνογνωσίας, η Τουρκία επιμένει για δεύτερο πακέτο S-400


Μάρτιος 8, 2021. 19:38. Ελλάδα.

Η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Αν και η ρωσική πλευρά απέρριψες τις προσφορές της Τουρκίας να πουλήσει τα συστήματα S-400 Triumph στην Άγκυρα με έκπτωση και μεταφορά της τεχνολογίας παραγωγής, η Άγκυρα αποφάσισε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για αυτό το ζήτημα, καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το ρωσικό όπλο, δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της τουρκικής διοίκησης της αμυντικής βιομηχανίας.

Στην ομιλία του, ο Ντεμίρ ήταν πολύ λακωνικός και τόνισε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τις προτάσεις της Ρωσίας να πουλήσει τα συγκροτήματα S-400 στην τουρκική πλευρά, δηλαδή το δεύτερο σετ της συστοιχίας, και συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τη Ρωσία για το θέμα αυτό.

«Η δουλειά μας για το δεύτερο σχήμα των συστημάτων S-400 συνεχίζεται », τόνισε ο Ντεμίρ.


Σήμερα, υπάρχουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 Triumph που έχουν ήδη αποκτήσει η Τουρκία, καθώς αυτά τα συγκροτήματα δεν υιοθετήθηκαν επίσημα από τον τουρκικό στρατό, ενώ αυτό δεν εμπόδισε την Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις εναντίον ορισμένων τουρκικών εταιρειών και επικεφαλής τμημάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους λόγους για το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας είναι μια προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι ελλείψεις της αεροπορικής της δύναμης, δεδομένου ότι ένα σύνολο σχήματος θα ήταν αρκετό για να καλύψει πλήρως το έδαφος της Τουρκίας από οποιεσδήποτε αεροπορικές επιθέσεις.

Defense Arabic

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr