Κοινή κυβερνητική συνεδρίαση Κοσσυφοπεδίου- Βόρειας Μακεδονίας


Απρίλιος 16, 2021. 21:00. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Ο νέος Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, πραγματοποίησε συνάντηση με την πρέσβειρα της Βόρειας Μακεδονίας στην Πρίστινα, Σπρέσα Γιουσούφιν, όπου συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια νέα κοινή κυβερνητική συνεδρίαση, μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 25 Ιανουαρίου. 

«Οι σχέσεις και η συνεργασία στον πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό τομέα είναι στην υπηρεσία και των δύο χωρών και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου δεσμεύεται για την εμβάθυνση και την επέκτασή τους», δήλωσε ο Κούρτι , ο οποίος ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής  των Πρεσπών.

Σήμερα, η πρέσβειρα συγχάρηκε τον Πρωθυπουργό Κούρτι για τη νέα του θέση και τη νίκη του στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου και διαβίβασε τις επιθυμίες της κυβέρνησής της σε αυτήν και στο λαό του Κοσσυφοπεδίου για τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία και τους νέους θεσμούς που αναδύονται από αυτήν τη διαδικασία.

«Συμφωνήθηκε να διοργανωθεί κοινή συνάντηση των δύο κυβερνήσεων την κατάλληλη στιγμή και δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στις αντίστοιχες χώρες, όπου θα υπογραφούν ορισμένες συμφωνίες, μεταξύ αυτών της συμφωνίας  για τη μελέτη σκοπιμότητας για τον δρόμο Prizren-Tetovo», όπως σημειώνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου.

Portalb.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr