Η Ρωσία απαγόρευσε τη ναυσιπλοΐα σε περιοχές της Κριμαίας έως τον Οκτώβριο


Απρίλιος 16, 2021. 21:50. Ελλάδα.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο, η Μόσχα θα αναστείλει την πλοήγηση ξένων στρατιωτικών και εμπορικών πλοίων σε τρεις περιοχές στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε το 2014.

Οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εδώ και εβδομάδες, καθώς η τελευταία κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναζητά δικαιολογία για να εισβάλει στην επικράτειά της, ενώ, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον των Ρωσόφιλων αυτονομιστών στα ανατολικά της Ουκρανίας.


Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Κριμαία και ξεκίνησε ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. 


Το Τμήμα Ναυσιπλοΐας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι, «Από τις 24 Απριλίου στις 21:00 έως τις 31 Οκτωβρίου στις 21:00, η ​​διέλευση στρατιωτικών πλοίων και άλλων πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ανασταλεί».


 Οι τρεις περιοχές που ασχολούνται με αυτήν την απόφαση είναι η δυτική άκρη της Κριμαίας, μια περιοχή νότια της Σεβαστούπολης έως τον Γκόρζοφ, και τέλος μια περιοχή «ορθογωνίου» έξω από τη χερσόνησο Κερτς κοντά στο Φυσικό Πάρκο Όμποκσκι.

Αυτή η τελευταία περιοχή είναι η πιο αμφιλεγόμενη επειδή βρίσκεται κοντά στο στενό του Κερτς, το οποίο συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Αζόφ και έχει μεγάλη σημασία για τις εξαγωγές σιτηρών και χάλυβα της Ουκρανίας.
 

Την Παρασκευή, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήγγειλε αυτούς τους περιορισμούς, οι οποίοι αποφασίστηκαν «με το πρόσχημα της διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων», λέγοντας ότι αποτελούν «πολύ ανησυχητική εξέλιξη» εκτός από την ανάπτυξη δυνάμεων στην Κριμαία και κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες.
 

«Αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα για τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, καθώς αυξάνει τις εντάσεις», πρόσθεσε.


Dostor

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr