Πρόεδρος Βουλγαρίας: Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος άνοιξαν μια πολιτιστική προοπτική των Σλαβικών Λαών


Μάιος 27, 2021. Ελλάδα.

«Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- ΔΒΜ, Στέβο Πενταρόφσκι, οι αντιπροσωπείες μας βρίσκονται σε ένα μέρος που είναι ιερό για όλους μας, τη Βασιλική της Αγίας Μαρίας Ματζόρε (Ρώμη), όπου ο Πάπας Ανδριανός Β’ αφιέρωσε τα βιβλία των αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. 

»Είναι ένα εξαιρετικά δυνατό σημάδι ότι από αυτόν τον ιερό τόπο ως πρόεδροι της ΔΒΜ και της Βουλγαρίας, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους πολίτες μας για συνεργασία, εμπιστοσύνη, φιλία.

 »Και αυτό το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό γιατί είναι αμοιβαίο, και από τους δυο μας πριν από το μεγάλο έργο των ιεραποστόλων των Σλάβων που γίνονται σεβαστοί, όχι μόνο στις χώρες μας. 

»Επειδή ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, μέσω της δημιουργίας των Γραμμάτων, δημιούργησαν ένα νέο μοντέλο πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, ανοίγοντας έτσι μια πολιτιστική προοπτική των σλαβικών λαών τον 9ο αιώνα. Και αυτό το έργο είναι γενικό (κοινό)», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Telma των Σκοπίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr