Σκόπια: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας έπειτα από την τραγωδία στο Τέτοβο


Σεπτέμβριος 10, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε παραιτήθηκε απόψε, όπως είπε, για ηθικούς λόγους λόγω της τρομερής πυρκαγιάς στο κέντρο νοσηλείας  Covid στο Τέτοβο, όπου 14 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Ο Φιλίπσε είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η τελευταία τραγωδία στο Τέτοβο τον επηρέασε πολύ, θρηνεί τους νεκρούς και συμπάσχει με τις οικογένειές τους, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψουν, ούτε τρόπος να αντισταθμιστεί η απώλεια.

«Κυρίες και κύριοι, ως γιατρός και υπουργός έχω ακεραιότητα, έτσι σήμερα για ηθικούς λόγους προσέφερα γραπτώς την παραίτηση μου στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ», είπε ο Φιλίπσε και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων.

Ο Φιλίπσε εξελέγη υπουργός στις 25 Δεκεμβρίου 2017 και μετά τις περσινές βουλευτικές εκλογές διατήρησε την υπουργική του θέση στο υπουργείο Υγείας. Ο πατέρας του Ηλίγια ήταν επίσης υπουργός στην κυβέρνηση της τότε FYROM την περίοδο 1994-1997.

Ο Βένκο Φίλιπτσε, 44 ετών, είναι νευροχειρουργός, γεννημένος στα Σκόπια όπου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή. Έγινε γιατρός ιατρικών επιστημών στον τομέα της νευροχειρουργικής το 2015.

Σήμερα, πριν από αυτόν λόγω της τραγωδίας στο Τέτοβο, παραιτήθηκαν ο υφυπουργός Υγείας Ιλίρ Χασάνι, ο διευθυντής του κλινικού κέντρου του Τέτοβο, Φλορίμ Μπεσίμι και ο οικονομικός διευθυντής του κλινικού κέντρου του Τέτοβο, Αρτάν Ετέμι, όπως σημειώνει η Telma των Σκοπίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr