Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκία: Προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα τρεις ανθυποσμηναγοί με υποβρύχιο όχημα!


Σεπτέμβριος 30, 2021. Ελλάδα.

Τρεις πρώτοι ανθυποσμηναγοί  μέλη του FETÖ που απολύθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προσπάθησαν να διαφύγουν από το Αϊδίνιο στην Ελλάδα με ένα υποβρύχιο όχημα, αλλά συνελήφθησαν.

 Στην κατάθεση των υπόπτων, έγινε γνωστό ότι σε μικρή απόσταση από τη Σάμο, η μπαταρία της συσκευής εξαντλήθηκε και άρχισαν με σωσίβια λέμβο να πλέουν προς το νησί.

Οι ομάδες διοίκησης του (τουρκικού) Λιμενικού Σώματος όταν είδαν τα άτομα ανοικτά των ακτών του Κουσάντασι, έσπευσαν στην περιοχή.Τρία άτομα, που οδηγήθηκαν στην ακτή και καθορίστηκαν ως Τούρκοι υπήκοοι, παραδόθηκαν στις ομάδες της χωροφυλακής για ανάκριση.

Στην ανάκριση που διενεργήθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Χωροφυλακής,  διαπιστώθηκε ότι οι πρώην ανθυποσμηναγοί  O.Y, E.Γ και Φ.K, οι οποίοι αποβλήθηκαν από τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας   για συμμετοχή στον FETÖ .

Ο Ο.Υ. και ο Ε.Γ., μεταξύ των υπόπτων που μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο μετά τις καταθέσεις στη χωροφυλακή συνελήφθησαν, και ο Φ.Κ. αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο του δικαστικού ελέγχου.

Στις καταθέσεις των υπόπτων, έγινε γνωστό ότι κατασκήνωσαν για λίγο στη γειτονιά  Γκιουζέλτσαμλί για αναγνώριση της περιοχής,  και κατόπιν μπήκαν στη θάλασσα με υποβρύχιο σκούτερ, αλλά η συσκευή έμεινε από μπαταρία σε μικρή απόσταση από το νησί της Σάμου.

Sözcü

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr