Αυξήθηκαν οι περιπολίες των KFOR στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο


Σεπτέμβριος 27, 2021. Ελλάδα.

 

Στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, ο αριθμός των συνηθισμένων περιπολιών των Δυνάμεων Κοσσυφοπεδίου - KFOR έχει αυξηθεί.

 Σύμφωνα με τη σερβική N1:

«Η KFOR παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο και παραμένει επικεντρωμένη στην καθημερινή εφαρμογή της εντολής της, που απορρέει από το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1999, για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον και ελευθερία κινήσεων για όλες τις κοινότητες που ζουν Κοσσυφοπέδιο ».

Εξάλλου η Kossev.info θα σημειώσει:

«Η KFOR έχει αυξήσει τον αριθμό και τη διάρκεια των ρουτίνας περιπολιών σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε η KFOR σε δήλωση της .

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι θα υπήρχε παρέμβαση των KFOR στο βορρά.

Επίσης, τέσσερις δήμαρχοι από το βορρά του Κοσσυφοπεδίου συναντήθηκαν με τον διοικητή των KFOR, στρατηγό Φράνκο Φεντερίτσι , και ζήτησαν από τους στρατιώτες του να παραμείνουν ουδέτεροι και να ενεργήσουν σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Επιπρόσθετα ο Αλβανός πρωθυπουργός ο οποίος επισκέπτεται την Πρίστινα, στην κοινή δήλωση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, υπερασπίστηκε τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου για το ζήτημα των πινακίδων των οχημάτων.

Ο Ράμα προέβη στις δηλώσεις: 

«Το Κοσσυφοπέδιο έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά την αμοιβαιότητα των πινακίδων με τη Σερβία», επισημαίνοντας ότι η λύση του προβλήματος βρίσκεται στις σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

«Πρώτον, η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει αυτή τη μη αναστρέψιμη πραγματικότητα ενός ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου και δυστυχώς, οι στρατιωτικοί ελιγμοί της Σερβίας στα κυρίαρχα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου είναι θεατρικοί». 

«Αυτοί οι ελιγμοί δεν προστατεύουν Σέρβους πολίτες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπως ισχυρίστηκε η ηγεσία του επίσημου Βελιγραδίου ή τα πνεύματα του ηττημένου στρατού πριν από 20 χρόνια, που φαίνεται να βγήκαν από τον τάφο, ισχυριζόμενοι ότι προστατεύουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια των Σέρβοι», είπε ο Ράμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr