Κύμα οργής για το κάψιμο των ιρακινών συμβόλων στην Τουρκία- video


Σεπτέμβριος 17, 2021. Ελλάδα.


Ενώ οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις του Ιράκ είναι απασχολημένες με την προετοιμασία για τις εκλογές, οι οποίες θα γίνουν σε 3 εβδομάδες, καθώς και της υλικοτεχνικής προετοιμασίας στην εκστρατεία τους, ο δήμαρχος ενός δήμου στην τουρκική επαρχία της Τραπεζούντας, που ανήκει στο  Κόμμα του Εθνικού Κινήματος, το κόμμα με επικεφαλής τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εισέβαλε σε ένα εργοστάσιο στην πόλη, το οποίο έφτιαχνε καπέλα που έφεραν το λογότυπο της «Συμμαχίας του Κουρδιστάν», η οποία περιλαμβάνει την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν και το Κίνημα για Αλλαγή.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολές στις δυνάμεις ασφαλείας που τον συνόδευαν να κάψουν μεγάλες ποσότητες καπέλων και άλλων εκτυπωμένων αφισών που είχε παραγγείλει η  «Συμμαχία του Κουρδιστάν» .

Σύμφωνα με τα τουρκικά και ιρακινά μέσα ενημέρωσης , το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Σαλμπαράζ της επαρχίας Τραπεζούντας, στη βόρεια Τουρκία.

Τα βίντεο κλιπ έδειξαν την εισβολή του εργοστασίου και το κάψιμο των υλικών και προμηθειών επειδή περιείχαν το όνομα του Κουρδιστάν.

Μετά την καύση του προπαγανδιστικού υλικού που κατασκευάζει το τουρκικό εργοστάσιο για τη «Συμμαχία του Ιρακινού Κουρδιστάν», ο Ρεφαάτ Κρουκς, δήμαρχος του Σαλμπαράζ, δήλωσε:

«Εδώ είναι η πραγματική πατρίδα των Τούρκων και εμείς και οι άνθρωποι της περιοχής είμαστε όλοι εδώ, πολύ αναστατωμένοι για το τι συνέβη σε αυτό το εργοστάσιο, αλλά αμέσως επεμβήκαμε και κάψαμε και καταστρέψαμε ό, τι εκτυπώθηκε που απεικόνιζε επιθετικά και απειλητικά σύμβολα.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είπε στα ΜΜΕ:

«Εμείς, εντός νομικού πλαισίου, εκτυπώσαμε και κατασκευάσαμε τις απαιτήσεις για την εκλογική προεκλογική εκστρατεία στο Ιράκ, κατόπιν αιτήματος των ιρακινών κομμάτων, και αυτό, φυσικά, αποτελεί μια ευκαιρία να αυξηθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης και εξυπηρετούν την οικονομία εδώ στην Τουρκία».


Πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος, μας επισκέφθηκε και χωρίς να μας ρωτήσει ή να συζητήσει μαζί μας για τη νομιμότητα αυτού που κάναμε ή όχι, έκαψε αυθαίρετα αυτά που είχαμε εκτυπώσει, στη μέση του δρόμου, μπροστά στα μάτια των περαστικών -την παραγγελία ενός κόμματος του Ιράκ».

Με τη σειρά του, μια πολιτική πηγή από τη "Συμμαχία του Κουρδιστάν" εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκειά του για το τι συνέβη:

«Αυτή η καθαρά ρατσιστική συμπεριφορά αποτελεί αντικείμενο χλευασμού και έκπληξης. Στον 21ο αιώνα, οι σκληροί ρατσιστές στην Τουρκία συνεχίζουν να δηλώνουν ότι απορρίπτουν την ύπαρξη του Κουρδιστάν, ακόμα κι αν βρισκόταν στις μακρινές γωνιές της αφρικανικής ηπείρου, αλλά τώρα, βέβαια,  βρίσκεται στα σύνορά τους και απολαμβάνει μια νόμιμη και συνταγματικά αναγνωρισμένη περιφέρεια στο Ιράκ».


 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr