Σκόπια: «Γιατί η Βουλγαρία δεν απαιτεί οι Βούλγαροι να υπάρχουν στο σερβικό ή το ελληνικό σύνταγμα;»


Οκτώβριος 12, 2021. Ελλάδα.

Η Βόρεια Μακεδονία έχει σοβαρά επιχειρήματα με τα οποία μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της Βουλγαρίας, πίσω από τις οποίες στην πραγματικότητα κρύβονται άλλες χώρες, όπως αναφέρει ο αναλυτής Αλεξάνταρ Κρζαλόφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σόφια παρουσιάζει ολοένα νέα και πιο δύσκολα αιτήματα, προκειμένου η Κυβέρνηση να αποδεχτεί τα προηγούμενα «ευκολότερα».

 

«Η εντύπωσή μου είναι ότι οι αυξημένες απαιτήσεις της Βουλγαρίας προς τη Βόρεια Μακεδονία ήταν πέντε, στη συνέχεια πέντε συν μία, και τώρα κάτι περισσότερο βγαίνει, στην πραγματικότητα χρησιμεύουν για να μειώσουν την πίεση από άλλα μέλη της ΕΕ σε αυτά, για να αποδείξουν ότι δήθεν τα Σκόπια  δεν εκπληρώνουν τυχόντες «ευρωπαϊκούς όρους».

Επιπλέον, για εσωτερική κατανάλωση, βασίζονται στην απόκτηση πολιτικών πόντων πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Τέλος, με την αύξηση των απαιτήσεων, υπάρχουν επιπτώσεις σε εμάς, ειδικά στην Κυβέρνησή μας, ότι όταν αντιμετωπίζουμε νέες και πιο απίστευτες απαιτήσεις, τότε αυτές οι αρχικές απαιτήσεις θα γίνουν πιο αποδεκτές και όταν βρεθούμε σε στενές, βιαστικές και δυσμενείς λύσεις (όπως, πραγματικά έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου υπήρξε η μπλόφα με το «Ίλιντεν Μακεδονία») - λέει ο Κρζαλόφσκι για την εφημερίδα «Σλόμποντεν Πετσάτ».

Επιχειρήματα έναντι της Βουλγαρίας για το «τι  κάνει με τις άλλες γειτονικές χώρες»

«Θα πρέπει να ζητηθεί (από τους Βουλγάρους)  να αποδείξουν, πώς το έχουν λύσει με τις άλλες γειτονικές τους χώρες.

Πώς είναι στην Ελλάδα ή στη Σερβία;

Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν «Βούλγαροι» στο Σερβικό Σύνταγμα,  ενώ υπήρχαν πάνω από 20.000 Βούλγαροι στην απογραφή.  Η Βουλγαρία ζήτησε το ίδιο από τη Σερβία;

Ή πώς είναι στην Ελλάδα;

Δεν ισχυρίζονται ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι από το Κουκούς  και είναι Βούλγαρος; Ζήτησαν ποτέ «Βούλγαρους» να αναφέρονται στο ελληνικό Σύνταγμα;

Η τουλάχιστον η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη βουλγαρική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα;

Πόσοι Βούλγαροι είναι στην απογραφή στην Ελλάδα; κλπ ...

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαπραγμάτευση ή ακόμη και τον αποκλεισμό των διαπραγματεύσεων.

Αλλά η αύξηση των απαιτήσεων δείχνει επίσης ότι δεν υπάρχει βούληση για λύση από την πλευρά αυτή! Και οι λόγοι για αυτό είναι άλλοι και πολύ σαφείς - καταλήγει ο Κρζαλόφσκι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr