Πρόεδρος Σερβίας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας


Οκτώβριος 6, 2021. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι σήμερα, στο κάστρο Μπρντό, κοντά στο Κράνι, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ -Δυτικών Βαλκανίων, συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, θα συνεχίσει να στηρίζει τη Σερβία και θα τη βοηθήσει στην ευρωπαϊκή της πορεία». 

«Όπως μου είπε, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη Σερβική επικράτεια», εξήγησε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους, με τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό, τον Ρουμάνο Πρόεδρο, καθώς και εκπροσώπους χωρών της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο ανεξάρτητο Κόσοβο.

Επισήμανε ότι είχε μια μακρά συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό των προσωρινών αρχών στην Πρίστινα, Αλμπίν Κούρτι, αναφέρει το Tanjug.

Politika.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr