Ο Πούτιν αποδέχθηκε πρόσκληση του Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία


Ιανουάριος 27, 2022. Ελλάδα.

 

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση στην Τουρκία και ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα προγραμματιστεί ανάλογα με την κατάσταση του κορωνοϊού.

Μιλώντας για την ένταση στην ανατολική Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τον διάλογό της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ότι είναι προφανές ότι οι απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας δεν ελήφθησαν υπόψη από τη διοίκηση του Λευκού Οίκου και ότι η Μόσχα δεν θα βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι καλωσόρισε την πρόσκληση του Ερντογάν προς τον Πούτιν και είπε: «Ο Πούτιν αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Τούρκου ηγέτη. Μόλις η επιδημική κατάσταση και τα προγράμματα των κομμάτων το επιτρέψουν, ο Πούτιν θα αποδεχθεί αυτή την πρόσκληση». 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν χθες έναν διπλωματικό οδικό χάρτη για να ανταποκριθούν στις ολοκληρωμένες απαιτήσεις ασφάλειας της Ρωσίας για την Ανατολική Ευρώπη.

cumhuriyet.com.tr

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr