Γαλλικά οβιδοβόλα που χορηγήθηκαν στην Ουκρανία …βρέθηκαν σε ρωσική πολεμική βιομηχανία


Ιούλιος 5, 2022. Ελλάδα.

Γαλλικές και ουκρανικές πηγές [από το Ντονμπάς] υποστηρίζουν ότι στα χέρια του ρωσικού στρατού, και πιο συγκεκριμένα στα εργαστήρια παραγωγής  της ρωσικής εταιρείας αρμάτων μάχης Uralvagonzavod, υπάρχουν δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar των 155 χιλιοστών, που δώρισε η Γαλλία στην Ουκρανία, ως στρατιωτική βοήθεια κατά της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, όπως γράφει η Bulgarian Military.

Στις 20 Ιουνίου, ο Γάλλος δικηγόρος Régis de Castelnau έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

«Μια άλλη επιτυχία του Μακρόν: 2 γαλλικά όπλα Caesar παραλήφθηκαν άθικτα από τους Ρώσους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εργοστάσιο Uralvagonzavod στα Ουράλια για μελέτη και πιθανή αντίστροφη μηχανική. Ευχαριστούμε Μακρόν, πληρώνουμε».




Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Ιουνίου, η ρωσική εταιρεία [Uralvagonzavod] απάντησε στον Γάλλο δικηγόρο, μέσω του επίσημου προφίλ της στο Telegram και επικαλούμενη το tweet του Régis de Castelnau, γράφοντας:

«Γεια σας, κ. Régis. Μεταφέρετε τις ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο Μακρόν για τη δωρεά των αυτοκινούμενων όπλων. Αυτό το υλικό φυσικά δεν είναι κορυφαίο… όχι σαν το δικό μας MSTA-S! Ωστόσο, θα είναι χρήσιμο. Στείλε κι άλλα – θα τα καταστρέψουμε».

Ouralvagonzavod confirme réception des canons automoteurs Caesar

Ωστόσο, ουκρανικές πηγές από το Ντονμπάς υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν και αυτή την υπόθεση, όχι όμως από τον Γάλλο δικηγόρο ή το ρωσικό εργοστάσιο, αλλά από γαλλικές στρατιωτικές πηγές, όπως δημοσίευσε το διαδικτυακό μέσο «Donbas Insider», αλλά δεν αναφέρει ποιες ακριβώς είναι οι γαλλικές στρατιωτικές πηγές.

 

Πουλήθηκαν, δεν κατασχέθηκαν

 

Η είδηση αυτή δεν θα ξάφνιαζε κανέναν σε καιρό πολέμου.

Έχουμε δει τον ουκρανικό και τον ρωσικό στρατό να καταλαμβάνει διάφορα εχθρικά οπλικά συστήματα.

Όμως, οι ίδιες «άγνωστες» γαλλικές πηγές υποστηρίζουν, σύμφωνα με την «Donbas Insider», ότι τα δύο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar πωλήθηκαν, μέσω μεσάζοντα, από Ουκρανούς σε Ρώσους.

Η τιμή, η οποία συζητείται σε στενούς κύκλους, είναι 120.000 δολάρια το καθένα.

Η BulgarianMilitary υπενθυμίζει ότι η αξία ενός αυτοκινούμενου οβιδοφόρου Caesar κυμαίνεται γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr