Κίνδυνος σε απάντηση του Πούτιν καθώς γνωρίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται κυρίως με τη Δύση


Η Ουκρανία έχει μετατοπιστεί την τελευταία περίοδο από την άμυνα στην επίθεση

Αύγουστος 16, 2022. Ελλάδα.

 

Σχεδόν 6 μήνες μετά τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο, οι ξαφνικές μάχες ξαφνικές εξελίξεις στις μάχες έφεραν νέα δεδομένα, καθώς άλλαξε η πολεμική στρατηγική του Κιέβου έναντι των Ρωσικών Δυνάμεων.

Η Ευρώπη υπέρ των παραχωρήσεων του Κιέβου στη Ρωσία

Και σύμφωνα με τους New York Times, «Το χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων πίσω από τις εχθρικές γραμμές, η διακοπή κρίσιμων γραμμών ανεφοδιασμού και το χτύπημα βασικών στόχων για τις μαχητικές δυνατότητες της Μόσχας, με την εκμετάλλευση προηγμένων δυτικών όπλων, όλα συνέβαλαν στην αλλαγή της μορφής του πολέμου. Το τοπίο έχει αλλάζει εντελώς την επόμενη περίοδο».

Ενώ η εφημερίδα Guardian θεώρησε ότι η Δύση ανησυχεί για την πρόσφατη εξέγερση της Ουκρανίας, εάν το Κίεβο διαπρέψει στο έδαφος, αυτό μπορεί να προαναγγέλλει ένα τρομακτικό σενάριο για τους Δυτικούς, όπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να καταφύγει σε τακτικά πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος για να αποτρέψει κατάρρευση.

Εξήγησε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έως και το 50 τοις εκατό των δυτικών χωρών υποστηρίζουν εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία για να σταματήσει ο πόλεμος και ότι το έντονο χάσμα μεταξύ εκείνων που αναζητούν δικαιοσύνη για την Ουκρανία και εκείνων που επιδιώκουν την ειρήνη αντικατοπτρίζεται σε όλη την Ευρώπη και κλίνει ενάντια στο Κίεβο.

 

Η εξάντληση της Ρωσίας

 

Σχετικά με τις εξελίξεις του πολέμου, ο  Leon Radziosini, αναλυτής που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας και στρατηγικής, είπε ότι με την έναρξη του πολέμου και παρά τις προσδοκίες όλων για ταχεία πτώση της πρωτεύουσας, Κιέβου, και τη φυγή κυβερνητικών ηγετών στο εξωτερικό, η Ουκρανία άντεξε και η Ρωσία υπέστη εκτεταμένες απώλειες που την ανάγκασαν να υποχωρήσει, λόγω της αγριότητας της ουκρανικής αντίστασης και των καιρικών και εδαφικών παραγόντων.

Ο Radziosini πρόσθεσε, ότι στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, και μετά από πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο και να σταματήσει την αιμορραγία των απωλειών από στρατιώτες, η Μόσχα προχώρησε σε μια ηθική νίκη όπως την αποκάλεσε εστιάζοντας την προσοχή της στην ανατολική περιοχή, ειδικά την περιοχή του Ντονμπάς , η οποία ελέγχεται βασικά από τις αυτονομιστικές δυνάμεις πιστές στη Ρωσία, και στη συνέχεια η Μόσχα ξεκίνησε το στάδιο της ανάβασης και της επίτευξης νικών, ειδικά μετά την πτώση της Μαριούπολης και το τέλος του σκιάχτρου του Τάγματος Αζόφ, και στη συνέχεια η κατάληψη ολόκληρης της περιοχής Λουγκάνσκ.

 

Οι φόβοι των δυτικών χωρών για τη ρωσική απάντηση

 

Σχετικά με τους φόβους της Δύσης για μια απερίσκεπτη ρωσική απάντηση, ο Radziusini είπε ότι η προειδοποίηση κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων προήλθε από όλους τους ηγέτες της ρωσικής διακυβέρνησης. 

Ξεκινώντας από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, και στη συνέχεια η συνεχής ροή δυτικών όπλων και η εκτεταμένη ζημιά στη Ρωσία θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα για να ακρωτηριάσει το Κίεβο.

Επεσήμανε ότι ο Πούτιν γνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι κυρίως με τη Δύση και δεν θα διστάσει να δείξει τη δύναμη του ρωσικού στρατού στον λαό της Ρωσίας, τονίζοντας την ανάγκη να προετοιμαστεί ο κόσμος για το ενδεχόμενο η Ρωσία να βάλει στο στόχαστρο το Κίεβο με πυρηνική επίθεση (μικράς εμβέλειας).

Εξήγησε επίσης ότι η Δύση υποφέρει επίσης αυτή τη στιγμή από μεγάλες οικονομικές κρίσεις και μπορεί να επηρεάσει τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας, ειδικά ότι ο πόλεμος δεν φέρει πλέον την ίδια κραυγή υπό το φως της ενασχόλησης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τις εσωτερικές κρίσεις και την αντιμετώπιση προβλημάτων πληθωρισμού και την προετοιμασία μια σκληρή χειμερινή περίοδος, υπό το πρίσμα της έλλειψης ενεργειακών πόρων που πιέζει η Ρωσία, προκειμένου η Δύση να σηκώσει το χέρι της στην Ουκρανία.

Δυτικές αναφορές αποκάλυψαν ότι το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε το αρχηγείο της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Wagner , στην ανατολική Ουκρανία, ενώ η πόλη Χέρσον είναι μάρτυρας μιας ουκρανικής πολιορκίας σε μια προσπάθεια να την ανακτήσει αφού το Κίεβο ανακοίνωσε την καταστροφή των τεσσάρων κύριων γεφυρών και διέκοψε τις προμήθειες στους Ρώσους.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr