Τουρκία: «Η Ελλάδα εξαπέλυσε στον Έβρο επιχείρηση ‘σκούπα’ κατά των μεταναστών


Αύγουστος 7, 2022. Ελλάδα.

Περίπου 600 στρατιώτες και συνοριοφύλακες  της Ελλάδας, έχουν εξαπολύσει επιχείρηση μεταναστών που ονομάζεται «Σκούπα» κατά μήκος του ποταμού Έβρου, που αποτελεί τη συνοριακή γραμμή με την Τουρκία, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης στη Δυτική Θράκη, Ελλάδα, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 Η επιχείρηση, η οποία θα συνεχιστεί από τον ποταμό Έβρο έως την επαρχία της Ροδόπης, τράβηξε την προσοχή  λόγω της χρήσης τεθωρακισμένων οχημάτων και τη χρήση μασκών από τους περισσότερους στρατιώτες στην επιχείρηση, καθώς χρησιμοποιούνται θερμικές κάμερες για να εντοπίσουν μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα από τις ποτάμιες και τις ορεινές περιοχές .

 «Παρακολουθούν δεκάδες χωριά»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του evrosnews.gr με έδρα στην Αλεξανδρούπολη - γράφει το τούρκικο δημοσίευμα-  ο ελληνικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση των στρατιωτικών τμημάτων στην περιοχή Έβρου του 4ου Σώματος της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένων των χωριών στη συνοριακή περιοχή του ποταμού Έβρου της Αλεξανδρούπολης από το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση μεγάλης κλίμακας συνεχίζεται στην Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί καθώς και σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με εντολή του Γενικού Επιτελείου

Στόχος της επιχείρησης είναι η ελαχιστοποίηση της παρουσίας και διέλευσης λαθρομεταναστών στην περιοχή με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και τη συνεργασία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Στρατηγού, Άγγελου Χουντελούδη.

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιφέρεια»

Από την άλλη πλευρά, το «Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος» έκανε δήλωση για το θέμα και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μπορεί να λεχθεί ότι ολόκληρη η περιοχή είναι υπό στρατιωτικό νόμο και υπόκειται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπου μεγάλη αστυνομική και στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται από τον στρατό.

sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr