Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις βομβάρδισαν τουρκική στρατιωτική βάση στο Χαλέπι


Αύγουστος 8, 2022. Ελλάδα.

Χθες, απόγευμα Κυριακής, τουρκική στρατιωτική βάση στην επαρχία του Χαλεπίου βομβαρδίστηκε από τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF).

Τοπικές πηγές ανέφεραν στον ιστότοπο Syria TV  ότι η τουρκική βάση στην περιοχή  Τζιμπρέν βομβαρδίστηκε από περίπου 25 οβίδες.

Οι πηγές ανέφεραν ότι από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες, παρά του ότι ο τουρκικός στρατός  δεν έχει εκδώσει ακόμη καμία ανακοίνωση σχετικά με τον βομβαρδισμό και τις λεπτομέρειες του.

Οι πηγές ανέφεραν ότι πίσω από τον βομβαρδισμό βρισκόταν το πυροβολικό των «SDF» που βρίσκεται στην περιοχή Μαρανάζ  στην επαρχία του Χαλεπίου.

Οι θέσεις του τουρκικού στρατού και του Συριακού Εθνικού Στρατού και τα μέρη, υφίστανται συνεχείς βομβαρδισμούς από τους «SDF», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

«Αποτροπή επιθέσεων του SDF από τον τουρκικό στρατός»

Πριν οι «SDF» βομβαρδίσουν την τουρκική βάση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε επίθεση των «SDF» στις περιοχές «Κλάδος Ελαίας» και «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία, σκοτώνοντας Κούρδους αντάρτες.

 Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το  τουρκικό υπουργείο ανέφερε  ότι σκότωσε 13 μέλη των SDS που προετοιμάζονταν για επιθέσεις στις περιοχές των επιχειρήσεων «Κλάδος Ελαίας» και «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Τούρκος υπουργός  Εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σοϊλού  ανακοίνωσε την αποτροπή επίθεσης των «SDF» στην περιοχή « Ασπίδα του Ευφράτη».

Ο Σοϊλού είπε, σε δήλωσή του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι οι  ομάδες πληροφοριών της τουρκικής ασφάλειας απέτρεψαν την «τρομοκρατική» επίθεση που σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί στην πόλη  Τζαραμπλούς .

Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 10 κιλών έτοιμων προς έκρηξη υλικών.

Το βράδυ του Σαββάτου, ένας επικεφαλής των SDF, η συνοδεία του και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη στρατιωτικού οχήματος στην πόλη Καμισλί, στην επαρχία Χασάκα, ενώ πηγές κοντά στις SDF ισχυρίστηκαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε ως αποτέλεσμα επιδρομή τουρκικού drone.

Πηγή προσκείμενη στο «SDF» είπε στο Syria TV ότι «ένα στρατιωτικό όχημα εξερράγη στη βιομηχανική περιοχή της πόλης  Καμισλί, η οποία οδήγησε στη δολοφονία ενός ηγέτη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και των συντρόφων του».

Η πηγή εξήγησε ότι στόχος είναι «ο Kader Sheyar, ο οποίος ανήκει στο  Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν  και είναι υπεύθυνος για τα χαρακώματα των SDF στο Καμισλί».

syria.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr