«Πρόκληση!» λένε οι Τούρκοι, «ελληνικά F-16 πέταξαν χαμηλά σε χωριά της Ξάνθης!»


Οκτώβριος 19, 2022. Ελλάδα.

 

Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στα σύνορά της με την Τουρκία. Τη χαμηλή πτήση των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποίησαν ασκήσεις σύμφωνα με τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, προς τα τουρκικά χωριά της Ξάνθης, κατέγραψαν οι κάτοικοι χωριού, γράφει η τουρκική εφημερίδα Star.

Ενώ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συνεχίζεται αμείωτη, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί. Η τελευταία κίνηση της διοίκησης της Αθήνας ήταν η πρόκληση των F-16.

Ενώ εξόπλισε τα νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα πέταξε ελληνικά ελικόπτερα, τζετ και F-16 πάνω από τουρκικά χωριά στην Ξάνθη.

Η γεγονός αποκαλύφθηκε από τις χαμηλές εικόνες που έκανε πάνω από την Ξάνθη. Τα τζετ μαγνητοσκοπήθηκαν από τους κατοίκους ενός μειονοτικού μουσουλμανικού χωριού στη Δυτική Θράκη, sτην εν λόγω περιοχή.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πλάνου ασκήσεων της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς 2022.

Μάλιστα, στο ημερολόγιο που δημοσιεύθηκε αναφερόταν ότι μεταξύ 15-21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνταν πτήσεις  F-16, F-4 Phantom και F-18 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας γύρω από το σχέδιο «Neptune strike».

Κατά τη διάρκεια της δημοσίευσης του ημερολογίου, αναφέρθηκε στις ειδήσεις στον ελληνικό Τύπο ότι οι εν λόγω ενέργειες θα γίνουν κατά των λεγόμενων «απειλών του τουρκικού καθεστώτος»- 'Türk rejiminin tehditlerine'.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr