Λιβύη: Τα Ηνωμένα Έθνη δεν κάνουν τίποτε για τον περιορισμό της διάδοσης των όπλων


Δεκέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

 

Ο επικεφαλής της «Οργάνωσης Παρακολούθησης Εγκλημάτων στη Λιβύη», Αλί αλ Ασμπάλι, αμφισβήτησε την ικανότητα της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών να βρει λύση για την παράνομη εισαγωγή όπλων στη Λιβύη, υποδεικνύοντας ότι ο ρόλος της αποστολής του ΟΗΕ περιορίζεται απλά σε δηλώσεις καταγγελίας και καταδίκης, και δεν έχει σθεναρή θέση στον περιορισμό της διάδοσης των όπλων.

Ο αλ Ασμπάλι είπε ότι η διάδοση των όπλων στη Λιβύη έχει άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος και των παραβιάσεων που στοχεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά καθώς δίνει σε κυβερνητικές και ημικυβερνητικές ένοπλες ομάδες τη δυνατότητα να συνεχίσουν να διαπράττουν περισσότερες παραβιάσεις και επίσης διαιωνίζει την ατιμωρησία.

Όσον αφορά το μέρος που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση των όπλων, ο αλ Ασμπάλι θεώρησε ότι αυτό το φαινόμενο χρονολογείται από το 2011 και προκλήθηκε τόσο από τις σημερινές όσο και από τις προηγούμενες αρχές, λόγω της έλλειψης προσπαθειών τους σε αυτόν τον τομέα.

Al Watan-ly

  --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr