Ουκρανός βουλευτής: «Η Σερβία δεν πρέπει να προσπαθεί να της επιστραφεί το Κοσσυφοπέδιο»


Φωτογραφία από Albanian Post

Ιανουάριος 25, 2023. Ελλάδα.

Ο βουλευτής της Ουκρανίας στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), Oleksiy Goncharenko, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αναγνωρίσει σύντομα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, να δεχτούν το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης όπου συζητήθηκαν οι πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρώτον, θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συναδέλφους μου, σε εκείνες τις χώρες που δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να το κάνουν. Η Ουκρανία, η χώρα μου είναι μία από αυτές, έστειλα το νομοσχέδιο στο ουκρανικό κοινοβούλιο για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Αυτό είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, αυτό έχει τελειώσει. Και είναι προς το συμφέρον όλων σε αυτήν την ήπειρο να αποδεχθούν την πραγματικότητα και να προχωρήσουν, και θέλω να στραφώ στους Σέρβους τώρα, και στη Σερβία, και να πω ότι είναι προς το συμφέρον της Σερβίας να το κάνει», είπε, αναφέρει η ΚΠ.

Είπε ότι η Σερβία δεν πρέπει να προσπαθεί να της επιστραφεί κάτι που έχασε.


Alsat

«Η Γερμανία μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο ήταν γεμάτη διαιρέσεις, δέχτηκαν την καταστροφή του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Γερμανία αποδέχτηκε την πραγματικότητα... και έγινε μια ευημερούσα, υπέροχη χώρα με χαρούμενους Γερμανούς σε άλλες χώρες και ευτυχισμένους Γερμανούς εντός της ίδιας της Γερμανίας.

 Η Σερβία θα πρέπει να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο για να οικοδομήσει μια κανονική χώρα, να πάει προς την Ευρώπη, να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην προσπαθήσει να πάρει πίσω κάτι που νομίζουν ότι έχασαν, ακόμα κι αν νομίζουν ότι δεν το έχασαν.  Αλήθεια είναι ότι το έχουν χάσει για πάντα. Και τώρα είναι η ώρα να το αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε και να μην δώσουμε την ευκαιρία σε χώρες όπως η Ρωσία, όπως η ρωσική αρκούδα, ή οποιαδήποτε άλλη τίγρης ή οποιοσδήποτε άλλος να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαίρεση εντός της Ευρώπης, είπε ο Ουκρανός βουλευτής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr