Ο πρόεδρος της Σερβίας καθ’ οδόν για το Άγιο Όρος


Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον υιό του στο πλοίο που απέπλευσε από την Ουρανούπολη για το Άγιο Όρος

Ιανουάριος 6, 2023. Ελλάδα.

Ουρανούπολη.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε στην ελληνική πόλη της Ουρανούπολης, από όπου κατευθύνθηκε για το Άγιο Όρος, όπου θα περάσει τα Χριστούγεννα (σημείωση:  Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο που ακολουθεί η σερβική εκκλησία, είναι στις 7 Ιανουαρίου).

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ταξιδεύει στο Άγιο Όρος μαζί με τον γιο του Ντανίλο, αναρτώντας μια φωτογραφία μαζί του καθώς αποπλέουν από την Ουρανούπολη, την κύρια πύλη εισόδου για το Άγιο Όρος.

"Ο Ντανίλο και εγώ πλέοντας από την Ουρανούπολη προς το Άγιο Όρος. Καλά Χριστούγεννα!", έγραψε ο Βούτσιτς  στον λογαριασμό του  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δημοσίευσε και την φωτογραφία από το πλοίο.

Ο Βούτσιτς είχε ανακοινώσει,πριν από την Πρωτοχρονιά, ότι θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, για δεύτερη φορά, τα (σερβικά) Χριστούγεννα και ότι θα πήγαινε εκεί μαζί με τον γιο του Ντανίλο.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr