Στην Ευρώπη: Κι άλλος έκαψε επιδεικτικά το Κοράνι!


Ιανουάριος 23, 2023. Ελλάδα.

Ενώ συνεχίζονταν οι αντιδράσεις για το κάψιμο του ιερού βιβλίου του Ισλάμ από τον Δανο-σουηδό πολιτικό Ράσμους Παλούνταν μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό που τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως «σκάνδαλο» πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία.

Ο Edwin Wagensveld ηγέτης του Pegida Netherlands  που είναι παράρτημα του γερμανικού PEGIDA (σημείωση =Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes), στη Χάγη της Ολλανδίας έσκισε πρώτα το ιερό Κοράνι και στη συνέχεια το έκαψε.

Ο Wagensveld έκανε δηλώσεις μπροστά από την προσωρινή Βουλή των Αντιπροσώπων με το Κοράνι στο χέρι, σύμφωνα με τα τουρκικά media.

 Στη συνέχεια άρχισε να σκίζει σελίδες και να το καίει και να πατάει επάνω στο καιγόμενο βιβλίο.

Μάλιστα, σκηνές από αυτή τη δράση δημοσιεύτηκαν σε μια ‘σκανδαλώδη’ εκπομπή στη Χάγη καθώς και στο λογαριασμό του Βάγκενσβελντ (Wagensveld) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή τη φορά δεν έγινε καμία παρέμβαση σε βάρος του Βάγκενσβελντ, ο οποίος είχε παλαιότερα συλληφθεί όταν διέπραξε την ίδια ενέργεια δύο φορές.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr