Πρόεδρος Σκοπίων: Να κηρυχθεί «Persona non Grata» ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Τζαμπάσκι


Ιανουάριος 23, 2023. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι,  μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στα Σκόπια,  πρότεινε στους θεσμούς, δηλαδή στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών, να κηρύξουν τον Βούλγαρο ευρωβουλευτή Άνγκελ Τζαμπάσκι ως «persona non grata», κάτι που θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να του απαγορευτεί η είσοδος του στη Βόρεια Μακεδονία.

Εκτός από αυτόν, ο αρχηγός του κράτους προτείνει απαγόρευση και για άλλους Βούλγαρους πολίτες, οι οποίοι ταπεινώνουν και αρνούνται τον σλαβομακεδονικό λαό.

«Αφορμή για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν ήταν μόνο το ατυχές γεγονός στην Αχρίδα, γιατί είναι μόνο ένα μικρό μέρος στο μωσαϊκό. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αναλύσεις και γνώσεις, πρόκειται για οργανωμένες δραστηριότητες από δομές στη Βουλγαρία, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν μετά την υιοθέτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου τον περασμένο Ιούλιο. 

Αυτές οι δομές έχουν κινητοποιηθεί, υλικοτεχνικά και οικονομικά, για να υποστηρίξουν την οργανωμένη άφιξη περισσότερων ανθρώπων στις 4 Φεβρουαρίου, όταν γιορτάζουμε τα γενέθλια του Γκότσε Ντέλτσεφ. 

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα είναι ένα γεγονός υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια και οι αρμόδιες αρχές δεν πρέπει να είναι σιωπηλοί παρατηρητές του τι συμβαίνει», πρόσθεσε ο Πεντάροφσκι.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr