Βουλγαρία: Διαμαρτυρία κατά των Σκοπιανών – έντονη αστυνομική παρουσία


Φεβρουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

Εκατοντάδες φίλαθλοι του ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν για μια διαμαρτυρία μπροστά από το μνημείο της Ενοποίησης στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της Βόρειας Μακεδονίας απέναντι στους Βούλγαρους πολίτες, γράφει το TrafficNews.bg. 

Στη διαμαρτυρία έλαβαν μέρος ομάδες από το Μπότεφ και τη Λοκομοτίβ της Φιλιππούπολης, καθώς και πάνω από 200 άτομα από τη Σόφια, ανάμεσα στο πλήθος υπάρχουν και άνθρωποι από όλη τη Βουλγαρία.

Υπήρχε αυξημένη αστυνομική παρουσία στο σημείο και οι οπαδοί επέμειναν σε μια οριστική θέση για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας μπροστά από το μνημείο και στη συνέχεια φώναξαν «Ελευθερία ή θάνατος» και «Ζήτω η Βουλγαρία».

«Επί χρόνια μας χαρακτηρίζουν ως λούμπεν, ναρκομανείς και χούλιγκαν και μας λοιδορούν. Θα δείξουμε ότι είμαστε Βούλγαροι πολίτες με ξεκάθαρη θέση και μπορούμε να το διαδηλώσουμε και να το διακηρύξουμε δίπλα-δίπλα, στο όνομα της Βουλγαρίας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές. Ο ξυλοδαρμός του Χριστιάν Πεντίκοφ, γραμματέα του βουλγαρικού συλλόγου «Τσάρος Μπόρις Γ'» στην Αχρίδα, είναι το αποκορύφωμα της πρόκλησης κατά της Βουλγαρίας και της αυθάδειας. 


Θέλουμε να προστατεύσουμε όλους τους συμπατριώτες μας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν δεχόμαστε τις κατηγορίες της ότι η Βουλγαρία τους προκαλεί. Επιμένουμε σε μια επαρκή και σταθερή θέση της Βουλγαρίας, με την οποία διασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των συμπατριωτών μας», σχολίασαν οι παρευρισκόμενοι.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr