Σέρβοι και Αλβανοί διαφωνούν με την ιστορία του Κοσόβου


Φεβρουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς απάντησε χθες, σχετικά με τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, «πόσο θα επιτρέπεται στους Αλβανούς πολιτικούς να παραποιούν την ιστορία;».

Ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε το Πρίζρεν και δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία με τη γυναίκα και τον γιο του και έγραψε ότι η αλβανική ιστορία βρίσκεται στο αέρα που υπάρχει σε αυτήν την πόλη.

Ο Ντάτσιτς, σύμφωνα με το Tanjug λέει ότι ο Ράμα ξεχνά, παραβλέπει ή, όπως λέει, σκοπίμως σιωπά ότι το Πρίζρεν ήταν η πρωτεύουσα της Σερβίας από την εποχή των αυτοκρατόρων Ντούσαν και Ούρος τον 14ο αιώνα, όπως ονομαζόταν η αυτοκρατορική πόλη ή ως «σερβική Κωνσταντινούπολη» επί αιώνες…

Μια πόλη στην οποία, υπενθυμίζει ο Ντάτσιτς, ζούσαν περισσότεροι από 10.000 Σέρβοι μέχρι πριν από 24 χρόνια και στην οποία ζουν σήμερα μόλις είκοσι.



-«Στον αέρα σήμερα στο Πρίζρεν, μπορείς να νιώσεις μόνο εθνοκάθαρση και γενοκτονία κατά του σερβικού λαού και της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας. Μέχρι πότε θα επιτρέπεται στους Αλβανούς πολιτικούς να παραποιούν την ιστορία;», ρώτησε ο Ντάτσιτς.

Ο Ράμα έγραψε προηγουμένως στο Facebook:

«Το Πρίζρεν σου δίνει πάντα μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Η αλβανική ιστορία γίνεται αισθητή στον αέρα που αναπνέεις και οι άνθρωποι έχουν πολύ καλή ενέργεια όπου κι αν κοιτάξεις».

Tanjug

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr