Οι Τούρκοι απειλούν ισραηλινούς διασώστες- αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία


Φεβρουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

Η United Hatzalah, μια από τις ισραηλινές ομάδες που διεξάγουν δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του σεισμού στην Τουρκία, ανέφερε σε δήλωση στο Twitter: «Τερματίζουμε την αποστολή διάσωσης λόγω σοβαρών απειλών ασφαλείας κατά της ισραηλινής ομάδας και η ομάδα μας θα επιστρέψει στην Ισραήλ το συντομότερο δυνατό».

 

Η  Israel Today ανέφερε ότι μετά τις συναντήσεις με τις αρχές της χώρας, αποφασίστηκε η επιστροφή της ομάδας της United Hatzalah στο Ισραήλ. Αναφέρθηκε ότι η ισραηλινή ομάδα αποτελούμενη από 25 άτομα επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ με ιδιωτικό αεροπλάνο.

 


Ο αντιπρόεδρος της United Hatzalah, Dov Maisel, δήλωσε: «Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν ορισμένοι κίνδυνοι στην αποστολή της ομάδας μας σε αυτήν την περιοχή της Τουρκίας, η οποία είναι πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά λάβαμε μέτρα για να μειώσουμε τις απειλές για αυτή τη σωτήρια επιχείρηση.

«Δυστυχώς, λάβαμε έγκυρες πληροφορίες σχετικά με μια επικείμενη απειλή για την ισραηλινή αντιπροσωπεία», είπε.

 Μάλιστα, η εφημερίδα Yeni Akit τους χαρακτήρισε σε άρθρο της ως «μεταμφιεσμένους κατασκόπους».


Η United Hatzalah ήταν μία από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που ήρθαν στην Τουρκία από το Ισραήλ. Υπολογίζεται ότι περίπου 450 εργάτες έρευνας και διάσωσης ήρθαν στην Τουρκία από το Ισραήλ.

 


Τα σωστικά συνεργεία του αυστριακού στρατού διέκοψαν επίσης το Σάββατο τις εργασίες τους λόγω των γεγονότων που απείλησαν την ασφάλεια και στη συνέχεια συνέχισαν το έργο τους υπό την προστασία των Τούρκων στρατιωτών.

Δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις από τη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στις σεισμογενείς περιοχές λόγω προβλημάτων ασφαλείας για τα μέλη τους, γράφει η Sozcu.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την τουρκική “Teyik” οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, όπως ανέφερε η ισραηλινή πρεσβεία.

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή ομάδα της ιατρικής βοήθειας θα παραμείνει στη ζώνη του σεισμού για παροχή υπηρεσιών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr