Οι Αμερικανοί στέλνουν αεροπλανοφόρο στην Τουρκία


Φεβρουάριος 9, 2023. Ελλάδα.

 

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο USS George HW Bush στάλθηκε στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που έπληξαν 10 επαρχίες.

Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήριά του εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν και του Πενταγώνου, για όσους έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς των 7,7 και 7,6 Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς, είπε ότι ο Όστιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της Τουρκίας και είπε ότι υποσχέθηκε να συνεχίσει να τις στηρίζει.

Δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ μετέφεραν ομάδες πρώτων βοηθειών

Ο Ράιντερ δήλωσε ότι, μετά από έκκληση της Τουρκίας για διεθνή βοήθεια, οι δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ άρχισαν να μεταφέρουν τις ομάδες πρώτων βοηθειών στις ζώνες του σεισμού στις 7 Φεβρουαρίου.

«Οι ΗΠΑ έστειλαν μια ομάδα της USAID για να υποστηρίξουν την ομάδα ανακούφισης από καταστροφές».

Ο Ράιντερ πρόσθεσε ότι το Πεντάγωνο μετέφερε επίσης την ομάδα έρευνας και διάσωσης που έστειλε η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) στην Τουρκία με αεροπλάνο C-17.

«Η Διοίκηση της Ευρώπης των ΗΠΑ (EUCOM) έστειλε μια ομάδα για να υποστηρίξει την ομάδα ανακούφισης της USAID. Αναμένουμε ότι θα είναι εκεί στις 9 Φεβρουαρίου. Η EUCOM εργάζεται επίσης ενεργά για την ανάπτυξη πρόσθετων στοιχείων για τυχόν νέα αιτήματα από την τουρκική κυβέρνηση και προσπάθειες αρωγής. Και πάλι, στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας και στεκόμαστε δίπλα στον σύμμαχό μας για να επουλώσουμε τις πληγές αυτής της τρομερής καταστροφής και να σώσουμε ανθρώπους».

«Επιπλέον αίτημα υποστήριξης»

Επισημαίνοντας ότι η EUCOM εργάζεται ενεργά για ιατρική βοήθεια και παροχή νερού, ο Ράιντερ είπε: "Το αεροπλανοφόρο USS George HW Bush στη Μεσόγειο κινείται προς την Τουρκία για πιθανά πρόσθετα αιτήματα υποστήριξης.

Ετοιμαζόμαστε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα για βοήθεια το συντομότερο δυνατό», δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr