Στρατιωτική άσκηση πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ στη Ρουμανία με HIMARS

 

Κοινές ασκήσεις μάχης στο πεδίο εκπαίδευσης Kapu Midija στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας (EPA)


Φεβρουάριος 10, 2023. Ελλάδα.

Αμερικανοί και Γάλλοι στρατιώτες, που ανήκουν στην ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, εξασκήθηκαν στη βολή πραγματικών πυρομαχικών από το κινητό σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Himars.

Οι κοινές ασκήσεις μάχης στο πεδίο εκπαίδευσης Kapu Midiji στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, που ονομάζεται «Royal Eagle 23», περιελάμβαναν περίπου 350 μέλη πολυεθνικών ομάδων μάχης που εξασκούνταν στη βολή πραγματικών πυρομαχικών από το αμερικανικό κινητό σύστημα πυραύλων πολλαπλών καννών HIMARS, αναφέρει το Tanjug.

Αυξημένη παρουσία στα ανατολικά

Ο Γάλλος στρατηγός Tricand de la Goutte, ο οποίος ηγείται της ομάδας μάχης, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι στόχος της άσκησης ήταν να «ενισχύσει την κοινή ικανότητα» εντός της πολυεθνικής ομάδας σε περίπτωση που αντιμετωπίσει ένα «πραγματικό αμυντικό σενάριο»...

Σε απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ αύξησε την παρουσία του στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής πρόσθετων πολυεθνικών ομάδων μάχης στα μέλη της Συμμαχίας Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Σλοβακία.

Τον Ιανουάριο, το ΝΑΤΟ ανέπτυξε αεροσκάφη επιτήρησης στη Ρουμανία, από όπου θα πραγματοποιήσουν αποστολές για την παρακολούθηση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων κοντά στα σύνορα της συμμαχίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr