Σλοβενία: Να ελέγχονται οι πολιτικοί αν είναι ‘μαστουρωμένοι’…


Μάρτιος 8, 2011.

Λουμπλιάνα.
«Να ελέγχονται όλοι οι πολιτικοί 
πριν από κάθε απόφαση 
αν είναι ‘μαστουρωμένοι’»,
 ζήτησε ο πρόεδρος
 της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης 
της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα.
Σύμφωνα με νομοθετική πρόταση που κατέθεσε η αντιπολίτευση στη Σλοβενία, τα μέλη του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και του Προέδρου,  στο μέλλον θα πρέπει να ελέγχονται αν είναι ‘ντοπαρισμένοι’ με ναρκωτικές ουσίες.
Το νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις μέσα στο Κοινοβούλιο,  με κύρια δικαιολόγηση ότι παραβιάζει το ατομικό δικαίωμα των νομοθετών και είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.
Το σχέδιο νόμου το οποίο συντάχθηκε από το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα,  το υποστήριξαν, δημόσια, οι εκπρόσωποί του, την Κυριακή, εξηγώντας την σημασία που έχει ένας τέτοιος νόμος, ο οποίος μάλιστα θα είχε και τη μέγιστη λαϊκή αποδοχή.


«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες, αν οι υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι όταν λαμβάνουν μια απόφαση, αν είναι ‘καθαροί’ από ναρκωτικές ουσίες» ανέφερε το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιάνεζ Γιάνσα.
Οι υπέρμαχοι της πρότασης αυτής απέρριψουν τις καταγγελίες για παραβάσεις των συνταγματικών δικαιωμάτων και υποστήριξαν ότι όπως η αστυνομία έχει το δικαίωμα να ελέγχει  στο δρόμο, τους οδηγούς, αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά, το ίδιο δίκαιο και με μάλιστα μεγαλύτερη ευθύνη πρέπει να εφαρμόζεται και στους νομοθέτες.
--
Τίτλος: «Словенечката опозиција предложила тестови за дрога за политичарите»
Δημοσίευση: TOCKA MEDIA, 8.3.2011.