«Έλληνας αναλυτής: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εμποδίζει την πΓΔΜ»



Μάρτιος 21, 2011.

«Κανάλ 5»: Τι συνέβη τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι; Ήταν ελληνικό βέτο ή Ομοφωνία των κρατών μελών του ΝΑΤΟ;

«Το Βουκουρέστι είναι ένα γεγονός. Η θέση ήταν ξεκάθαρη και ήταν η στάση του Καραμανλή αυτή, είπε στο ‘Κανάλ 5’, ο Σταύρος Καρκαλέτσης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών αναλύσεων.

Κ5: Δηλαδή υπήρξε συναίνεση;



«Ναι, υπήρξε, αλλά ήταν μια πρόταση της Ελλάδας. Κάποιος πρότεινε και οι υπόλοιποι έπρεπε να αποδεχθούν ή να απορρίψουν την πρόταση», είπε ο Καρκαλέτσης.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων, δήλωσε στο Κανάλ 5 ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε να εμποδίσει την πΓΔΜ.


«Η πλευρά μας έχει τα επιχειρήματά της. Αναγκαστήκαμε. Τι θα πουν οι Έλληνες διπλωμάτες στη Χάγη; Υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση και ήμασταν αναγκασμένοι να το πράττουμε, όσο θα υπάρχει η αλυτρωτική προπαγάνδα. 
Σας, τονίζω, αν σταματήσει αυτή η προπαγάνδα, σε όλα τα υπόλοιπα θα συμφωνήσουμε. Και για τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα και όλα τα άλλα θέματα. Μας πολύ ενοχλητική η προπαγάνδα του Γκρούεφσκι και της κυβέρνησής του που θέλει να αποκτήσει την Βόρεια Ελλάδα», είπε ο Καρακαλέτσης.

Κατόπιν, ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία της Ελλάδας και απέφυγε την χρησιμοποίηση της λέξης ‘βέτο’ σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, που ο αποκλεισμός της πΓΔΜ το 2008 στο Βουκουρέστι, θεωρήθηκε ως θρίαμβος.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πριν από δύο μήνες, εξήρε το βέτο ενώπιον του κοινοβουλίου και η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ίδρυση του κόμματός της, χαρακτήρισε το βέτο ως προσωπική της επιτυχία.

«Η Ελλάδα έβαλε βέτο στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, στο Βουκουρέστι, πετυχαίνοντας την υποστήριξη των περισσότερων χωρών» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς (25-01-2011).

«Υποστηρίξαμε τα εθνικά συμφέροντα  με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα και στο Βουκουρέστι και στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας» (21-11-2010).
Οι Έλληνες Bloggers έκαναν επίθεση, αμυνόμενοι για τη χώρα τους. Όπως δημοσίευσε χθες το Κανάλ 5, δημοσίευσαν μια σειρά φωτογραφιών με σκοπιανούς αξιωματούχους, ισχυριζόμενοι ότι η χώρα μας παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία.

--
Τίτλος: «Грчки аналитичар тврди: Грција и понатаму ќе ја блокира Македонија»
Канал 5 Телевизија