Η πρόταση Αβραμόπουλου προς Πόποσκι για «Μνημόνιο Κατανόησης»



Οκτώβριος 4, 2012.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Αβραμόπουλος, έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων στην οποία εμπεριέχεται σχέδιο μνημονίου κατανόησης, το οποίο καθορίζει τις βασικές παραμέτρους για μια πιθανή  αποδεκτή λύση, ενταγμένο  στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν, σημειώνει χαρακτηριστικά το σλαβικό δημοσίευμα και παραθέτει την επιστολή:


«Με δεδομένη την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας σε όλα τα επίπεδα. Η πρόταση περιέχει γενικές αρχές για τη δρομολόγηση σχέσεων καλής γειτονίας, η τήρηση των οποίων είναι απαραίτητη στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την εδραίωση της ειρήνης, της ευημερίας και της αμοιβαίας κατανόησης στην περιοχή.

Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, αγαπητέ συνάδελφε.  Έχετε την υποχρέωση να προσεγγίσουμε με τις συνομιλίες το ζήτημα της ονομασίας με καλή πίστη και εποικοδομητικό τρόπο.

Η επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης σε αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μας και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών και των δύο εθνών μας», αναφέρει η επιστολή του Αβραμόπουλου και προσθέτει:
 «οι επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ο Έλληνας εκπρόσωπος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ο πρέσβης κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης είναι διαθέσιμος, ώστε η πρωτοβουλία αυτή να ευδοκιμήσει».

«Συμμερίζομαι την ειλικρινή ιδέα για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και της περιοχής μας, Αγαπητέ Συνάδελφε, και σας παρακαλώ να δεχθείτε τις διαβεβαιώσεις και το μεγάλο σεβασμό μου», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr