Κόκκινος συναγερμός μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα



Ιανουάριος 15, 2013.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού έχει τεθεί η Ελλάδα, μετά την επίθεση χθες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

Τα αρχικά συμπεράσματα από τη διερεύνηση των στοιχείων οδηγούν ότι πρόκειται για μια καλά οργανωμένη επίθεση και δεν ήταν «απλή βομβιστική επίθεση» με χειροποίητους  συνηθισμένους  εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά πρόκειται για «θρασείς τρομοκράτες» με βαρύ οπλισμό, οι οποίοι έδωσαν το σήμα ότι μπορούν να χτυπήσουν κάθε στόχο.

 Η ελληνική αστυνομία εργάζεται σε διάφορα επίπεδα για την υπόθεση. Το πρώτο είναι ότι είναι δυνατόν να εμφανίστηκε ένα νέο κύτταρο της τρομοκρατικής οργάνωσης της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς», το οποίο είναι πιο σύγχρονο και πιο επικίνδυνο και δημιουργήθηκε για να στείλει μια προειδοποίηση στην αστυνομία για τις πρόσφατες συλλήψεις δύο φοιτητών.

Το δεύτερο είναι η επανεμφάνιση του Νίκου Μαζιώτη, που θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας «Επαναστατικός Αγώνας» και να έχει ενεργοποιηθεί πάλι. Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης μαζί με την Πάολα Ρούπα, εξαφανίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, πριν ολοκληρωθεί η δίκη εναντίον τους. Από τότε , η αστυνομία τους αναζητά και για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012, σε μια ιστοσελίδα. Δεν αποκλείεται ο Μαζιώτης να δημιούργησε μία νέα ομάδα, η οποία προέβη χθες στη επίθεση.

Οι αρχές διερευνούν την πιθανότητα ενεργοποίησης της «Σέχτας Επαναστατών», η οποία ευθύνεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια το 2010. Η ίδια οργάνωση έχει στην κατοχή της τρία αυτόματα Καλάσνικοφ.

Η ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρουσιάζει και άλλες εκδοχές, μία από τις οποίες είναι η πιθανότητα εμφάνισης μιας νέας τρομοκρατικής οργάνωσης.
Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα κατήγγειλαν το περιστατικό, αλλά υπήρξε μία αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο για τα συχνά ξεσπάσματα βίας στη χώρα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr