Οι τσάμηδες απαντούν στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπήρξαν τσάμηδες που συνεργάστηκαν με το φασισμό, μόνο ο Ζέρβας σας»



Ιανουάριος 8, 2013.

Τίρανα.

Το κόμμα των τσάμηδων- PDIU, αντέδρασε σήμερα στη δημοσίευση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- το κύριο κόμμα της ελληνικής αντιπολίτευσης- έναντι της Αλβανίας και στο ζήτημα των τσάμηδων, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ανακοινώσει πρόσφατα το κυβερνητικό πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ,  όπου αναφέρονται οι σχέσεις με την Αλβανία καθώς και ο οραματισμός του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα των τσάμ(ηδων), υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές και θεωρεί ως παράλογες τις αξιώσεις ιδιοκτησίας των τσάμ στην Ελλάδα, γιατί σύμφωνα με αυτόν έχουν συνεργαστεί με τους κατακτητές και εγκατέλειψαν την Ελλάδα με τη θέλησή τους, στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Επίσης, το κόμμα αυτό –συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- στο κυβερνητικό πρόγραμμά του και στην αναφορά του για την Αλβανία εκφράζει εξτρεμιστικές και αντι-δυτικές θέσεις  ως μία αντι-δυτική συνιστώσα της ελληνικής κοινωνίας, ταυτιζόμενο  με τη Χρυσή Αυγή.

Το PDIU, ως εθνικιστικό κόμμα, αντιπροσωπεύει με αξιοπρέπεια την κοινότητα των ‘τσάμ’ στην Αλβανία και :

«Καταδικάζει έντονα τις αντι-ιστορικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες οι Αλβανοί τσάμ ήταν συνεργάτες των ΝΑΖΙ. Αυτή είναι μία διπλοπροσωπία του κόμματος, το οποίο ισχυρίζεται ότι κατάγεται από το ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο). Σε αυτό το μέτωπο στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν, επίσης, χιλιάδες Αλβανοί τσάμ που είχαν ιδρύσει το IV τάγμα του «Ali Demi». Αυτό το ιστορικό γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει ότι χιλιάδες Αλβανοί τσάμ συμπεριλήφθηκαν, επίσης, στο τάγμα των τσάμηδων με τον Αλβανικό Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό».

Και θα συνεχίσει:
«Αυτές οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα η επίσημη ελληνική προπαγάνδα του 1948, όταν αποφασίστηκε να ξαναγραφεί η ιστορία με έναν μόνο σκοπό, να δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση στους διεθνείς οργανισμούς. Είναι σαφές ότι το ελληνικό κράτος και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα γνωρίζουν  το ζήτημα των τσάμ και έχουν τοποθετήσει μηχανισμούς σε μια μάχη λάσπης αφού αισθάνονται ότι αυτή είναι η τελευταία ελπίδα τους».

Και πιο κάτω:

«Οι απόψεις αυτές δείχνουν τον πανικό που έχει καταλάβει τους υποστηρικτές του Ναπολέοντα Ζέρβα από το γεγονός ότι το ζήτημα των τσάμ είναι πιο κοντά στη λύση από ποτέ πριν.
Το κόμμα PDIU και η κοινότητα τσάμ θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος, αρχής γενομένης από την έγκριση του ψηφίσματος στην αλβανική βουλή για την επίλυση του ζητήματος τσάμ.
Τα εν λόγω προεκλογικά πυροτεχνήματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να μας σταματήσουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων,  το δημοσίευμα  στον Shekulli.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr