Η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές όπλων προς τη Συρία



Φεβρουάριος 13, 2013.

Η Ρωσία θα συνεχίσει την παράδοση όπλων στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, και τις στρατιωτικές δυνάμεις του, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της κρατικής εταιρίας εξαγωγών  ρωσικών οπλικών συστημάτων, παρά  τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.


Η Ρωσία, η οποία έχει μία πολύχρονη σχέση συμμαχίας με τη Συρία- από τον πατέρα, ήδη, του σημερινού προέδρου, Χαβές αλ Άσαντ-  και το 2011 παρέδωσε όπλα αξίας σχεδόν ενός δις δολαρίων.

«Συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις συμβάσεις για την παράδοση του στρατιωτικού εξοπλισμού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του «Rosoboroneksport» Ανατόλι Ισακίν.

Δύο πλοία τον Ιανουάριο μετέφεραν όπλα στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπου η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση και τεχνικό προσωπικό  για τη συντήρηση και επισκευή των πολεμικών πλοίων της.

Ο Ισακίν δήλωσε ότι οι ρωσικές παραδόσεις όπλων αναφέρονταν σε αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα και όχι σε επιθετικά όπλα, όπως ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Οι εξαγωγές, ωστόσο, δεν είναι αντίθετες με τους διεθνείς νόμους ή ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως δήλωσε ο Ιασακίν, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr