ΕΕ: Ο Ρίτσαρντ Χόβιτ ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας για τα Σκόπια



Φεβρουάριος 25, 2013.

Ο Ρίτσαρντ Χόβιτ, εισηγητής των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας για τα Σκόπια λόγω του ότι « η τρέχουσα κατάσταση στην FYROM, είναι εξαιρετικά ανησυχητική» και επιπλέον


 ‘αν διατηρηθεί το σημερινό χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του ψηφίσματος από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα οδηγηθεί σε αρνητικό κείμενο για τα Σκόπια.

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής-εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόοδο της πΓΔΜ, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ζήτησε επίσημα την αναβολή της ψηφοφορίας για την πρόταση ψηφίσματος για τα Σκόπια. 

Το αίτημα του Ευρωβουλευτή έρχεται μετά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του σλαβικού κράτους, Σκόπια, και των συζητήσεων που είχε με τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας, προκειμένου να ‘προφυλάξει’ την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr