Τουρκικά F-16 βομβάρδισαν Κούρδους αντάρτες

http://www.echedoros-a.gr


Φεβρουάριος 12, 2013.

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πολυάριθμους στόχους Κούρδων ανταρτών,  που εντοπίστηκαν από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα – (İHA).


Βομβαρδίστηκαν περιοχές στο Βόρειο Ιράκ, στην επαρχία Καντίλ, στο Ζαπ και στην τοποθεσία Μπασιάν- Basyan.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από ερευνητικά αεροσκάφη στο βόρειο Ιράκ εντοπίστηκαν ομάδες ανταρτών του PKK να μετακινούνται σε άλλες περιοχές.

Έτσι, σήμερα στις 11:00 από το δεύτερο αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ντιγιαρμπακίρ, απογειώθηκε μεγάλος αριθμός μαχητικών F-16, τα οποία κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Τσουκούρσα στην επαρχία Χακκάρι και κατά μήκος των βορείων συνόρων με το Ιράκ, όπου προέβησαν σε βομβαρδισμό  8 προσδιορισθέντων στόχων, κατόπιν στράφηκαν προς  το Καντίλ και το Ζαπ.

Η επιχείρηση κράτησε περίπου δύο ώρες, μέχρι τις 13:00 και σε αυτή συμμετείχαν η 181η  και 182α πτέρυγες μάχης. Τα μαχητικά επέστρεψαν στη βάση εκτελώντας με επιτυχία την αποστολή τους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr