Τουρκία: Η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων στην Αμάσεια του Πόντου

www,echedoros-a.gr

Το κέντρο νεοσυλλέκτων άνοιξε τις πύλες του, μετά από 13 χρόνια,  στους δημοσιογράφους

Νοέμβριος 29, 2013.

Στο 15ο εκπαιδευτικό κέντρο της Ταξιαρχίας Πεζικού στην Αμάσεια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας- περιοχή του Πόντου- πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία 4.830 νεοσυλλέκτων στον τουρκικό στρατό.


Το στρατόπεδο μετά από 13 χρόνια άνοιξε τις πύλες του στον Τύπο για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία των νέων Τούρκων στρατευμένων.

Η ορκωμοσία ήταν μια συγκινητική στιγμή για νεοσύλλεκτους, τις οικογένειές τους και τους διοικητές, σημειώνει το  τούρκικο δημοσίευμα.

Στους προσκεκλημένους και στους γονείς των παιδιών προσφέρθηκαν γλυκά, λιχουδιές και αφεψήματα.

Στην τελετή παρέστησαν ο διοικητής περιφέρειας, τα στρατιωτικά στελέχη και οι οικογένειες των  νεοσυλλέκτων.

Κατά την τελετή έπαιξε  ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οι στρατιώτες ορκίστηκαν στην εκτέλεση των καθηκόντων των Τούρκων στρατιωτών:

«Κύριο  καθήκον κάθε Τούρκου στρατιώτη, είναι η πίστη στη Δημοκρατία, η αγάπη στην πατρίδα, στα χρηστά ήθη, στην υπακοή των ανωτέρων και στη διάρκεια της θητείας να δείχνουμε κάθε επιμονή και προσπάθεια, θάρρος και αυτοπεποίθηση, με αυταπάρνηση της ζωής μας,  για την αλληλοβοήθεια και για την προστασία των κρατικών μυστικών», ανέφερε ο όρκος του στρατιώτη,  σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που παρέστη στην τελετή.

Μετά την τελετή ακολούθησε γεύμα στο οποίο παραβρέθηκαν και  οι γονείς των παιδιών, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr