Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει τα δημοσιεύματα για μισθοφόρους στην Ουκρανία


«Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει αναφορές των μέσων ενημέρωσης για Αμερικανούς μισθοφόρους στην Ουκρανία», γράφει το δημοσίευμα του Σλάβιανσκ.

Μάιος 15, 2014.

Ουάσιγκτον.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν για παρουσία Αμερικανών μισθοφόρων ιδιωτικών στρατιωτικών ομάδων  της ‘BlackWater’ ή άλλες παρόμοιες ομάδες.


Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα της ‘Bild am Sonntag’  και του ‘Spiegel’, τουλάχιστον 400 μαχητές από την ομάδα «Blackwater» υποστηρίζουν τις δραστηριότητες του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία. Τα δημοσιεύματα επικαλούνται εκθέσεις των αμερικανικών και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες παραχωρήθηκαν στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας.

Επισημαίνεται ότι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι «η Ρωσία έχει έντονες υποψίες ότι τα νοτιο-ανατολικά της Ουκρανίας δρουν μισθοφόροι των ΗΠΑ», είχε κατονομάσει, μάλιστα, και μια ομάδα μισθοφόρων.

Καθώς η Ουάσιγκτον αρνείται κάθε ανάμειξη, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, για το θέμα αυτό δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «μετ’ επιτάσεως προτρέπει τη Ρωσία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της Γενεύης και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους (Ρώσους) κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, ώστε να παύσουν να αντιστέκονται και να συμφωνήσουν με τις αρχές του Κιέβου να συμμετάσχουν σε μια ‘ειρηνική πολιτική διαδικασία’, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των (προεδρικών) εκλογών της 25ης Μαΐου».
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr